به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، امین منصور پیش از ظهر شنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی در بیرجند، سنجش سرانه مطالعه در کشور را نخستین پیمایش علمی پس از انقلاب دانست و افزود: این سرانه مجموعه خواندن کتاب، نشریه و روزنامه می باشد.
وی اضافه کرد: بر اساس این پیمایش سرانه خواندن کتاب 30 دقیقه در روز، سرانه کتب غیر درسی و غیر تکلیفی 15.46 درصد، سرانه قرائت قرآن و ادعیه 12.12 درصد، کتب دیجیتالی و الکترونیک 2.5 دقیقه و کتب درسی و تکلیفی 18 دقیقه در روز گزارش شده است.
منصور با بیان اینکه براساس برنامه چشم انداز 20 ساله نظام باید رتبه اول در خواندن کسب شود، افزود: در این راستا باید مفید بودن مطالعه در دستور کار و مورد برنامه ریزی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه مطالعه باید بر پنج مولفه توان استراتژی کشور موثر باشد، عنوان کرد: تاثیرگذاری در فرهنگ کشور، کمک به اقتصاد ملی، تاثیر در فناوری های نو، یادگیری استفاده از اطلاعات به جای حافظه محوری و آمایش سرزمین از مولفه مهم در این زمینه هستند.
این مسئول جایگاه کتابخانه ها را در افزایش اعضاء موثر دانست و تصریح کرد: توسعه شهری می طلبد که مکان یابی کتابخانه ها اصلاح شده و برای کلیه اعضا در دسترس باشد.
وی تعداد کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور را دو هزار باب کتابخانه وابسته، مشارکتی و مستقل عنوان کرد و بیان داشت: این تعداد کتابخانه دارای بیش از دو هزار نفر عضو فعال است.
منصور تعداد کتابداران کتابخانه های این نهاد را پنج هزار کتابدار برشمرد و افزود: در این زمینه نهاد کتابخانه های کشور امسال علاوه بر وظیفه کتابداری و اطلاع رسانی، مدیریت مطالعه مفید را نیز در دستور کار و شرح وظایف کتابداران قرار داده است.
وی ارتقاء مطالعه مفید در سطح جامعه، غنی سازی اوقات فراغت، آموزشهای ترافیکی و آموزش مهارتهای تعالی بخش زندگی را از دیگر وظایف نهاد کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد.
منصور همچنین بر حمایت از پژوهشگران آزاد در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: در این راستا کسانی که هشت ساعت وقت اداری یا به عبارتی 90 درصد وقت خود را به مطالعه اختصاص دهند در این حوزه قرار می گیرند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
وی ادامه داد: در سطح کشور جامعه حوزوی در حوزه پژوهشگران قرار نگرفته اند، که این امر موجب عقب ماندن کشور از نظر تعداد پژوهشگر شده که باید در این راستا نیز برنامه ریزی جامع انجام شود.
مشاور ارشد دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پایان یادآور شد: در این راستا برای رفع این نقیصه می خواهیم کتابخانه ها به عنوان مراکز خدمات دهی به پژوهشگران تبدیل کنیم.
نظر شما