به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا یگانه اظهارداشت: بسیاری از پرستاران به علت از دست دادن توان کاری خواستار استفاده از مزایای قانون بازنشستگی پیش از موعد هستند اما بیمارستانهای دولتی به علت کمبود نیرو و اعتبار، توان اجرای این قانون را ندارند.
وی افزود: کشور حداقل به 3 برابر پرستاران شاغل موجود نیاز دارد و با افزایش و احداث بیمارستانهای جدید به تناسب آن نیازمند تغییر چارت بیمارستانها و جذب نیروی پرستار بیشتر هستیم.
یگانه ادامه داد: کمبود شدید نیروی پرستار در بیمارستانها مانع از بازنشسته شدن پرستاران میشود و از طرفی با خارج شدن هر پرستار از سیستم درمانی تلاش میشود نیروی جوان طرحی جایگزین شود تا موقتاً مرهمی بر زخم باشد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با بیان اینکه هماکنون کمبود نیروی انسانی در بیمارستانها بیداد میکند، گفت: اگر استخدام 23 هزار پرستار انجام نشود وضعیت آینده درمان کشور مبهم خواهد بود.
وی افزود: چون با وجود افزایش تعداد بیمارستانها هیچ چارت جدیدی در بیمارستانها نداشتهایم بنابراین مراکز درمانی برای تأمین نیروی انسانی ناگزیرند پرستاران را به صورت قراردادی و شرکتی جذب کنند. این در حالی است که بنا بر دستور رئیس جمهوری هر گونه استخدام شرکتی در دانشگاهها ممنوع است.
یگانه به وجود بیش از 100 هزار نیروی قراردادی در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: این میزان نیروی قراردادی به علت نداشتن چارت تشکیلاتی لازم در بیمارستانها است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با استناد به نتایج بررسیهای کشوری افزود: بیش از 50 درصد پرستاران به علت فشار کاری فراوان، شب کاری و شیفتهای نامتعارف به آرتروز گردن، کمر، بیماریهای جسمی و روانی مبتلا هستند.
وی افزود: با وجود مصوبات قانونی برای بازنشستگی پیش از موعد برای پرستاران اما متاسفانه بخشنامههای صادر شده پس از این مصوبات مانع از اجرای قانون می شود.
یگانه تاکید کرد: در گذشته سنوات بخشودگی، حق بیمه و کارفرما برای یک پرستار بازنشسته 150 میلیون ریال تمام میشد اما امروز دانشگاهها باید مبلغی به ارزش 300 میلیون ریال را پرداخت کنند که هیچ دانشگاهی توان پرداخت آن و در نتیجه بازنشسته کردن پرستاران را ندارد.
نظر شما