به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شیکاگو تریبون، کالج اسلامی امریکایی، ساختمان آجری مدرنی که در زمینی با مساحت بیش از 1200 متر مربع ساخته شده از زمان تأسیس در سال 1981 چندین بار تعطیل و بازگشایی شده است. این کالج آخرین بار در سال 2001 مجموعه کلاسهای اسلامی برگزار کرده بود.
این کالج این هفته بار دیگر فعالیت خود را با تدریس در رشتههای تاریخ اسلامی، هنر و الهیات آغاز میکند.
علی یورتسیور از محققان سابق دانشگاه جورج تاون که درحال حاضر نظارت این تلاشها را برعهده دارد گفت: جامعه امریکا به یک موسسه اسلامی با تفکر اسلامی نیاز دارد. اگر چنین کالجهای اسلامی وجود نداشته باشند در آن صورت افراد گمراه میشوند و بهسادگی از موضوع اصلی منحرف شده و تنشها رشد میکنند.
این کالج به سازمان کنفرانس اسلامی، ائتلافی از 57 کشوراسلامی عضو، وابسته است.
محمد نصیر مدیر اجرایی شورای سازمانهای اسلامی شیکاگو که همکاری نزدیکی با یورتسیور دارد گفت: سازمان کنفرانس اسلامی در اداره این کالج نقشی برعهده ندارد.
اسکات الکساندر، مدیر برنامه مطالعات مسلمان - کاتولیک در اتحادیه الهیاتی کاتولیک اظهارداشت : به رغم اینکه این کالج در نهایت به قطبی برای روابط بین ادیان تبدیل شد اما نتوانست از 30 سال گذشته تاکنون توجه جامعه بزرگ مسلمان شیکاگو را به خود جلب کند. شیوه مدیریت این کالج مورد حمایت بسیاری از مسلمانان امریکایی نیست.
وی افزود: از نظر تاریخی افتتاح این کالج اسلامی زودتر از موعد صورت گرفت، چرا که در آن زمان جامعه مسلمان شیکاگو بسیار جدید بود و آماده برداشتن چنین قدمی نبود.
غلام حیدر آسی رئیس سابق کرسی مطالعات اسلامی و ادیان جهان در کالج اسلامی امریکا و استادیار اتحادیه الهیاتی کاتولیک و دانشکده الهیات لوتری شیکاگو اظهار داشت که این کالج مسلمانان را در نقشه گفتگوهای بیندینی قرار میدهد.
در حقیقت این کالح میزبان بسیاری از گردهماییهای تاریخی در آستانه برگزاری پارلمان ادیان جهان در سال 1993 بود.
علی یورتسیور اظهار داشت که مأموریت گفتگوی بین ادیان به صورت گذشته به قوت خود باقی است. بیش از نیمی از دانشجویان در کلاسهایی که برای غیر مسلمانان در نظر گرفته شده قرار دارند. ما میخواهیم در این کالج تمام دیدگاهها را نشان دهیم تا این کالج به سکوی مساوی برای گفتگو و درک تبدیل شود.
نظر شما