به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، برنامه "مردان آسمانی" که در طول مدت زمان برگزاری علاقمندان زیادی را از سراسر نقاط شهر به محل پارک کیو و زیباکنار خرم آباد کشانده بود بالاخره شب گذشته(یکشنبه) پس از دو بار تمدید و بیش از 10 روز اجرا به کار خود پایان داد.
در قالب این برنامه و رزمایش فرهنگی طی چند روز ابتدایی عملیات کربلای چهار که در آن رزمندگان لرستانی نقش تاثیرگذاری را ایفا کرده بودند بازسازی شد.
همچنین در روزهای پایانی این رزمایش با حضور گروههای نمایشی عملیاتهای دیگر دوران دفاع مقدس از جمله عملیات فتح خرمشهر به صورت زنده بازسازی شد.
همچنین گروههای نمایشی حاضر در این برنامه و رزمایش فرهنگی به بازسازی بخشهایی از تاریخ 30 ساله انقلاب اسلامی ایران از جمله حوادث و جریانات مختلف رخ داده در این مدت پرداختند.
سخنرانی مسئولان و راویان دوران دفاع مقدس و خاطره گویی رزمندگان از دیگر بخشهای این برنامه فرهنگی بود.
ایجاد نمایشگاه "به سوی نور" نیز یکی از برنامه های جالبی بود که در حاشیه این برنامه فرهنگی برگزار شد. این نمایشگاه در چهار بخش تاریخی، هشت سال دفاع مقدس، رسالت ما بعد از دفاع مقدس و ساخت مدل عملیات کربلای چهار طراحی شده است.
استقبال دهها هزار نفری از برنامه مردان آسمانی
استقبال دهها هزار نفری مردم خرم آباد از برگزاری این برنامه که در شبهای متوالی همزمان با هفته دفاع مقدس اجرا شد حکایت از علاقمندی مردم به روایت زنده حوادث دوران جنگ تحمیلی و موفقیت برنامه بازسازی عملیاتهای دوران دفاع مقدس داشت.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل استان لرستان در مراسم پایانی رزمایش "مردان آسمانی" در سخنانی با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: شیعیان واقعی کسانی هستند که در عمل پیرو سیره اهل بیت باشند.
حجت الاسلام علیرضا کرمی بهترین اعمال را حرکت در مسیر ائمه اطهار(ع) دانست و بیان داشت: شیعه حقیقی بودند تنها گفتن به زبان نیست.
وی همچنین در ادامه سخنان خود با تقدیر از برگزارکنندگان برنامه یاد شده، خاطرنشان کرد: بازسازی عملیاتهای دوران دفاع مقدس تجربه ای موفق بود که با استقبال بی نظیر مردم مواجه شد.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل استان لرستان با اشاره به اهداف برگزاری این برنامه، یادآور شد: هدف از بازسازی عملیاتهای دوران جنگ تحمیلی فراهم آوردن زمینه پیوند میان نسل اول و دوم انقلاب با نسل جدید بود.
حجت الاسلام کرمی تصریح کرد: با توجه به اینکه نسل جوان از نزدیک دوران دفاع مقدس را درک نکرده اند باید تلاش شود با برگزاری برنامه های از این دست زمینه بصیرت و معرفت جوانان را فراهم کرد.
نگاهی اجمالی به عملیات کربلای چهار
به گزارش مهر، براساس راهبرد نظامی ارائه شده از سوی سپاه پاسداران به مسئولان کشور، برای نیل به پیروزی در جنگ باید در جبهه جنوب، جاده های شمالی و جنوبی بصره و نیز در جبهه شمالی، جاده های مواصلاتی کرکوک به بغداد قطع و یا تهدید شوند و در نتیجه، صدور نفت عراق به خارج کاملا قطع گردد و سپس حرکت اصلی به سمت بغداد آغاز شود.
بر همین اساس، محاصره و سپس تصرف شهر بصره به عنوان هدف عملیات اصلی سپاه پاسداران در سال 1365 مورد توجه قرار گرفت که برای تحقق آن به کارگیری حدود 500 گردان و آن هم از سه محور ضرورت یافت اما به دلیل مشکلاتی همچون ضعف امکانات نظامی تنها یک محور به عنوان تنها راه باقی مانده جنگ در جبهه جنوب انتخاب شد.
به عبارت دیگر پس از حذف دو محور احاطه ای هور و فاو، منطقه شلمچه و ابوالخصیب به منظور انجام عملیاتی بزرگ و سرنوشت ساز برگزیده شد.
تصرف شهر بصره و تهدید جاده صفران - بصره هدف عمده عملیات کربلای چهار محسوب می شود.
چهار منطقه شلمچه، ابوالخصیب، مقابل ام الرصاص و جزیره مینو - به دلیل اینکه به لحاظ مانور، آتش، عقبه و پشتیبانی به هم وابسته اند - برای انجام این عملیات بزرگ انتخاب شد و بر همین اساس، هر یک از چهار منطقه فوق به عنوان خط حد یک قرارگاه عملیاتی تعیین شد.
در پی این عملیات مهم هشت هزار نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی و حدود 60 نفر اسیر شدند. همچنین در جریان این عملیات حدود 70 دستگاه زرهی، مکانیزه و خودرو و تعداد زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین منهدم شد.
نظر شما