به گزارش خبرنگار مهر در میناب، جعفر زیراهی، ظهر سه شنبه در حاشیه بازدید از سد استقلال میناب در جمع خبرنگاران گفت: حجم کل سد استقلال میناب 240 میلیون متر مکعب، حجم مفید سد 200 میلیون مترمکعب و آب قابل تنظیم این سد در سال نرمال 170 میلیون متر مکعب است که با حجم موجود، این سد می تواند پاسخگوی آب مورد نیاز اراضی کشاورزی میناب تا پایان امسال و آب شرب شهر بندرعباس تا پایان شهریور ماه 90 باشد.
زیرراهی گفت: امسال 135 میلیون متر مکعب و سال گذشته 51.7 میلیون متر مکعب حجم کل سد بوده است، همچنین این سد آب شش هزار هکتار از باغات و نخلستانها را تامین می کند و در سالهای نرمال نیز امکان تامین آب پنج هزار هکتار از اراضی کشت موقت صیفی کاری را دارد.
زیراهی افزود: چنانچه زمستان امسال با چالش خشکسالی مواجه شویم، از سایر ظرفیتها نظیر چاههای حفاری شده در دشت میناب جهت مصارف شرب و کشاورزی و از ایستگاه پمپاژ سد میناب و سیستم چاه قنات سد شمیل نیز جهت تامین آب کشاورزی دشت میناب و آب شرب شهر بندرعباس استفاده خواهیم کرد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان هرمزگان با تاکید بر ضرورت کاهش میزان پرت آب در شبکه های آبیاری گفت: بیشترین میزان پرت آب شامل 32 درصد در شبکه آبیاری میناب و 22 درصد نیز در شبکه انتقال آب جگین است.
زیرراهی موثرترین راهکار به حداقل رساندن هدر رفت آب را ترمیم و اصلاح شبکه های فرسوده و تعمیرات اساسی دانست و تصریح کرد: شبکه آبیاری میناب به دلیل فرسودگی دارای بیشترین میزان پرت آب است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت آزادسازی حد بستر و حریم رودخانه ها در استان هرمزگان افزود: به زودی آزاد سازی حد بستر و حریم رودخانه رودان اجرایی می شود، همچنین کار مطالعات آزاد سازی حد بستر و حریم رودخانه های میناب، حاجی آباد، جاماش و رویدر نیز در دست اقدام است و برخی از این مطالعات نیز به پایان رسیده است.
زیرراهی گفت: باید مطالعات تعیین حد بستر و حریم انجام شود و ضمن علامت گذاری کناره های رودخانه این موضوع به اطلاع عموم برسد.
وی خاطر نشان کرد: تعیین حد بستر و حریم رودخانه ها موجب جلوگیری از طغیان آب و بروز خسارت به زمین و مناطق مسکونی و باغهای مجاور رودخانه ها می شود.
نظر شما