به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن امامی رضوی روز سه شنبه در نشست مشترک مسئولان وزارتخانه های بهداشت و رفاه و صندوقهای بیمه ای برای اجرای پایلوت برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر 50 هزار نفر گفت: با اجرای طرح پزشک خانواده هزینههای پنهانی مردم در بخش درمان از بین میرود و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی عادلانه میشود.
وی با اشاره به فلسفه پزشک خانواده افزود: در حال حاضر چالشهای زیادی در ارائه خدمات در بهداشت و درمان داریم. همچنین بحث بیمه سلامت و نگاه کلی که سلامت مردم در سطح کشور به عنوان تکلیف در برنامههای چهارم و پنجم توسعه آمده است نیز با مشکلاتی مواجه است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر پراکندگی ارائه خدمات را نیز داریم تصریح کرد: بیمههای تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح هزینههای بالایی را برای درمان پرداخت میکنند که این موارد موجب موازی کاری میشود و یکی از نتایج آن این است که برخی افراد چند دفترچه بیمه دارند.
وی افزود: همچنین پوششهای ارائه خدمات بیمه ای هم ناقص است و همه خدمات مورد نیاز مردم تحت پوشش قرار نمیگیرد. از طرفی تنوع داروها و خدمات درمانی و ابزارهای تشخیصی جدید نیازهای مردم را به این سه حوزه افزایش داده که به علت عدم پوشش بیمهای آنها با وجود هزینههای بالا نارضایتی مردم را در پی داشته است.
امامی رضوی گفت: مهمتر از آن هزینه های پنهانی است که مردم برای درمان پرداخت میکنند و برای دسترسی به بسیاری از خدماتی که برخی به طور زیاد از آن بهرمند و برخی از آن محروم هستند و به این خدمات دسترسی ندارند رفع میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: از نکات مهم این برنامه ایجاد و اجرای بسته پرونده الکترونیکی سلامت است که توافق شد اجرای طرح پزشک خانواده حتماً با بستر پرونده الکترونیکی سلامت باشد تا هم خدمات روان شود و هم اصطلاحات خوبی از میزان مراجعات مردم به سطوح مختلف پزشکی به دست آید.
نظر شما