به گزارش خبرگزاری مهر، طه طاهری در نشست منطقهای کاهش تقاضا که صبح سه شنبه در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: تراکم جمعیت و تغییر رفتارهای فرهنگی (گرایش جوانان به مواد محرکزا و روانگردان) در منطقه آسیا نیز مشکل دیگری است که موجب رواج قاچاق و ابتلای تعداد بیشتری از ساکنین این مناطق و درگیری آنان با مسئله قاچاق و اعتیاد میشود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از قربانیان اصلی معضل مواد مخدر، علاوه بر فعالیت در حوزه مقابله در زمینه کاهش تقاضا نیز تجربیات موثری را کسب نموده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران پس از سالها تجربه مبارزه با موادمخدر و تحمل خسارات غیر قابل جبران مادی و معنوی در مقابله با قاچاقچیان، معتقد است که اتخاذ استراتژی متوازن مبتنی بر مقابله با عرضه و کاهش تقاضا جهت دستیابی بر سطح قابل قبولی از کنترل مسئله، امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
قائم مقام دبیرکل ستاد اظهار داشت: کاهش برداشت و ارتقای سطح کنترل قاچاق در منطقه، از جمله انسداد مرزها در جمهوری اسلامی ایران موجب افزایش قیمت موادمخدر و پیامد آن، رویآوری معتادان به مواد صنعتی، ناخالصی مواد و نهایتاً افزایش آسیبهای اجتماعی و بهداشتی اعتیاد میشود.
وی افزود: تفاوتهای فرهنگی میان منطقه ما و غرب، موضوع مهمی است که بر اهمیت این نشست در دستیابی به یک شیوه کاهش تقاضای بومی تاکید میکند.
طاهری بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران پس از سالها تجربه مبارزه با موادمخدر و تحمل خسارات غیر قابل جبران مادی و معنوی در مقابله با قاچاقچیان، معتقد است که اتخاذ استراتژی متوازن مبتنی بر مقابله با عرضه و کاهش تقاضا جهت دستیابی بر سطح قابل قبولی از کنترل مسئله، امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از قربانیان اصلی این معضل جهانی، علاوه بر فعالیت در حوزه مقابله در زمینه کاهش تقاضا نیز تجربیات موثری را کسب نموده و در مواردی در قالب برنامههای همکاریهای منطقهای اقدام به انتقال تجارب کرده است که برگزاری دورههای آموزشی برای پزشکان افغانی و کشور اعضای اکو یکی از آن موارد است.
طاهری در ادامه افزود: مبارزه با مواد مخدر در سراسر جهان در جریان است ولی علیرغم این تلاشها، مشکل کشت خشخاش و تریاک و هروئین، همچنان به قوت خود باقی است.
وی افزود: با توجه به گستره مساله در سطح جهان و کانون خطر در منطقه ما، هر نوع توفیقی در این مبارزه در گروی بهرهگیری از تجارب و همکاریهای منطقهای میباشد. در این مسیر، تبادل اطلاعات و تجربیات بین کشورهای منطقه و حمایتهای لازم از سوی سازمانهای منطقهای و بینالمللی، به ویژه دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سامان ملل، بیش از پیش مورد انتظار است.
نظر شما