علی بلبلی، فرزند مکرمه قنبری که به عنوان شناخته شدهترین هنرمند خودآموخته در ایران آوازهای جهانی پیدا کرده است، در مورد تاثیر برگزاری دو دوره جشنواره هنرمندان خودآموخته به خبرنگار مهر گفت: یکی از خوبیهای برگزاری جشنواره کشف استعدادهای هنری است یعنی ما در این برنامه کسانی را پیدا کردهایم که کارهایشان تداوم پیدا کرده و درحال رشد است.
وی ادامه داد: تا به حال 13 نقاش را شناسایی کردهایم که در هر دو جشنواره حضور یافتهاند و آثار خوبی خلق کردهاند. به همین دلیل در نمایشگاهی که اکنون در نگارخانه دی درحال برگزاری است، برگزیدهای از دومین جشنواره هنرمندان خودآموخته را علاوهبر آثار مادرم به نمیاش گذاشتهایم که از هر یک از این افراد بین سه الی پنج کار را انتخاب شده است.
بلبلی درباره قیمت آثار این نمایشگاه عنوان کرد: متوسط قیمتهایی که ارائه شده، 200 هزار تومان است چون دوست داشتیم آثار این نقاشان خریداری شوند تا مورد تشویق قرار بگیرند. البته قیمت آثار مکرمه گرانتر است و اکنون دیگر پایینتر از یک میلیون تومان فروش نمیروند.
وی در مورد فروش آثار مکرمه قنبری گفت: آخرین قیمتی که یکی از مجموعهداران چند ماه قبل کار مادرم را فروخت، 19 میلیون تومان بود اما اینها قیمتهایی هستند که توسط مجموعهداران و خریداران آثار ارائه میشوند ولی خودم دوست ندارم تابلوهای مادرم را بفروشم و درحال جمعآوری آنها برای موزه مکرمه قنبری هستم.
نمایشگاه هنرمندان خودآموخته که از 13 مهر به مدت سه روز در نگارخانه دی برگزار شده است، شامل آثاری از مکرمه قنبری و 13 نقاشی است که به عنوان برگزیده دومین جشنواره هنرمندان خوداموخته انتخاب شدهاند.
اکرم سرتختی، پروین جمالی، بتول بهشتی، انوش مرتاض کار، بهروز دهپور دیلمی، صغری عبدالهی، فیروزه یزدانی، محمود بلبلی، مصطفی مهرعلیزاده، جمشید امینفر، شهین امیرمظاهری و مولود کوچکی از جمله نقاشانی هستند که آثار ٱنها در این نمایشگاه ارائه میشود.
دومین جشنواره هنرمندان خودآموخته اردیبهشت سال جاری در روستای دریکنده ، برگزار شد و هنرمندان خودآموخته از تمام کشور برای شرکت در این برنامه دعوت شده بودند.
جشنواره هنرمندان خودآموخته هر سال در سالروز تولد مکرمه قنبری، بانوی نقاش خودآموخته در روستای دریکنده برگزار میشود. مکرمه قنبری سال 1307 در مازندران به دنیا آمد. جوشش درونی او برای خلق تصاویر از همان زمان کودکی به صورت بازی با گل و خاک آشکار شد.
وی نقاشی را در 67 سالگی بعد از اینکه گاو مورد علاقهاش مریض شد آغاز کرد و نخستین نمایشگاهش سال 1374 در نگارخانه سیحون برگزار شد.وی همچنین در پی برگزاری یک نمایشگاه از آثارخود در سوئد توانست جایزه اول زن 2001 آن کشور را از آن خود کند. دومین نمایشگاه خارجی این هنرمند زن ایرانی در شهر لس آنجلس آمریکا برگزار شد.
در جریان برگزاری این نمایشگاه نویسندگان نشریات هنری و نقد نویسان آمریکایی به بررسی آثار و ابعاد شخصیتی وی پرداختند. به دنبال آن 177 سایت مختلف دنیا به انعکاس آثار و زندگینامه مکرمه قنبری پرداختند. قنبری دوم آبان 1384 از دنیا رفت.
نظر شما