۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۸:۲۰

سیب دماوند شایستگی تبدیل شدن به برند بین المللی را دارد

سیب دماوند شایستگی تبدیل شدن به برند بین المللی را دارد

شهرستانهای تهران - خبرگزاری مهر: نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه گفت: سیب دماوند باید به برندی نه فقط کشوری بلکه بین المللی تبدیل شود تا از این طریق در ردیف دیگر محصولات جهانی قرار گیرد.

 شاهرخ رامین در گفتگو با خبرنگار مهر در دماوند ضمن بیان این مطلب با اشاره به میزان تولید محصول سیب در این شهرستان افزود: به طور میانگین و با در نظر گرفتن میزان تولید در فصول برداشت سالهای مختلف، پایین ترین سطح تولید سیب شهرستان دماوند 150 هزار تن است که در سالهای مطلوب تا 200 هزار تن نیز قابلیت افزایش می یابد.

وی ادامه داد: این میزان تولید محصول سیب رقمی معادل 150 میلیون کیلوگرم است که با تعیین قیمت قراردادی هر کیلو هزار تومان، سبب گردش اعتبار مالی به میزان 150 میلیارد تومان میان کشاورزان سیب کار می شود که حتی خروج این سرمایه از دست کشاورزان اعتباری محکم را برای آنها رقم خواهد زد.

نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیرزوکوه بیان داشت: به رغم گردش چنین ثروت خدادادی هنگفتی در دماوند، نهادهای مختلف دولتی این شهرستان حضور روزانه اهالی، جهت اخذ وامهایی با مبالغ پایین را تجربه کرده اند.

رامین یادآور شد: نزدیک به سه سال پیش بروز رویدادی یکی از محصولات مشهور این منطقه یعنی سیب زمینی را با مشکلی حاد و ویرانگر مواجه ساخت.

این مسئول ادامه داد: سال گذشته نیز اتفاقی مشابه فروش سیب که از مهمترین محصولات شهرستان دماوند است را با موانع جدی روبرو کرد اما با داشتن تجربه ای تلخ ولی مفید از بحران پیشین مصوباتی در این خصوص تصویب و از بروز بحرانی دیگر جلوگیری بعمل آمد.
 
جشنواره " سیب سرخ  دماوند" سودی نصیب کشاورزان نکرد 
 
وی با اشاره به نحوه برگزاری جشنواره "سیب سرخ دماوند" در دو دوره گذشته آن عنوان کرد: نگاهی به جشنواره های برگزار شده پیرامون موضوع سیب طی دوره های گذشته در دماوند حاکی از آن است که این رویداد نه تنها هیچ سودی را نصیب کشاورزان این شهرستان نکرد  بلکه مدعوین از محل درآمد کشاورزان پذیرایی شده و سرانجام با یک جعبه سیب رایگان به عنوان هدیه دماوند را ترک کردند.
 
رامین درعین حال تلاقی دو جشنواره سیب سرخ دماوند و فیلم کوتاه طریقت را فرصت تجاری مناسب برای شهرستان دماوند ارزیابی کرد و اظهار داشت: برگزاری همزمان دو جشنواره مهم در دماوند را می توان فرصتی غنیمت جهت عرضه محصولی برتر همچون سیب و در کنار آن دیگر تولیدات این شهرستان تلقی کرد.
 
وی از اهدای هدیه "سیب طلایی" به برگزیدگان این جشنواره هنری خبر داد و گفت: در جشنواره فیلم کوتاه طریقت سال جاری هدیه سیب طلایی به نفرات برگزیده اعطا می شود تا این محصول از طریق هنرمندان به ایران و در آینده ای نه چندان دور به جهان معرفی شود.
 
این مسئول در خصوص دیگر مزایای برگزاری جشنواره های یاد شده عنوان کرد: از دیگر فواید برگزاری جشنواره های مذکور حضور مسئولان استانی و کشوری نهادهای مختلف خدماتی است تا در این برهه زمانی معضلات شهرستان در تمام حوزه ها دیده و تمهیداتی در خصوص رفع آنها در نظرگرفته شود.
 
رامین ادامه داد: ترویج فرهنگ غنی مردمان دماوند، عرضه محصولات در غرفه های متعدد و رونق اقتصادی و شناساندن توانمندیهای توریستی این دیار به گردشگران از دیگر فواید رویدادهای پراهمیت یاد شده محسوب می شود.
 
این مسئول درباره برخی انتقادات پیرامون کمبود هتل و میهمانسرا جهت پذیرایی از گردشگران حاضر در دماوند افزود: نظیر چنین جشنواره هایی در سراسر کشور و جهان برگزار می شود ولی در هیچیک از این نقاط، هتل چند ستاره برای اینگونه گردهماییها احداث نمی شود.
 
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه بیان داشت: مردم دماوند در این جشنواره با درک مواهب فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این قبیل رویدادها و روحیه میهمان نوازی خواهند آموخت که همچون اهالی دیگر نواحی گردشگری کشور و جهان، خود پذیرای میهمانان این شهرستان باشند.
 
رامین نظارت را امری ضروری در برگزاری جشنواره های سیب و فیلم دانست و گفت: ائمه جمعه و فرمانداری شهرستان از جایگاهی مناسب جهت نظارت بر این دو جشنواره برخوردار هستند تا دماوند با برگزاری مناسب رویدادهای مذکور هر ساله شاهد اینگونه گردهماییهای فرهنگی باشد.
 
رامین با بیان اینکه برگزاری این دوره جشنواره های سیب سرخ و فیلم کوتاه طریقت، آزمون و خطای شهرستان محسوب می شود، گفت: انتظار برگزاری بی نقص جشنواره هایی با این حجم و اهمیت در اولین سال رویدادهای مذکور کمی دور از ذهن به نظر می رسد.
 
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه بیان داشت: به همین جهت نخستین سال برگزاری جشنواره فیلم کوتاه طریقت و سیب سرخ دماوند را می توان به عنوان دوره دانشجویی شهرستان متصور شد تا طلسم ناتوانی از انجام رویدادهایی مهم در این سطح برای دیاری با مردمان باهوش شکسته شود.
 
دماوند سرزمین ثروتمندی که مردمی فقیر دارد
 
این مسئول با ذکر این جمله که "دماوند سرزمین ثروتمندی است که مردمان آن در فقر زندگی می کنند"، عنوان کرد: دماوند از گذشته های دور به عنوان سرزمینی ثروتمند مطرح بوده اما متاسفانه با وجود چنین ثروتی مردمان این دیار در فقر به زندگی خود ادامه می دهند..
  
این مسئول خواستار تبدیل سیب دماوند به برندی تجاری شد و خاطرنشان کرد: فقدان مدیریتهای گذشته در مقوله محصولات باکیفیت شهرستان دماوند وضعیت امروز این محصولات را رقم زده است.
 
وی افزود: می بایست سیب دماوند به برندی نه فقط کشوری بلکه بین المللی تبدیل شود تا با ایجاد وضعیتی شبیه به پسته رفسنجان، خرمای بم و گلاب کاشان این شهرستان نیز به محل پایلوت و مرکز توزیع سیب کشور مبدل شود در غیر این صورت دماوند همچنان به عنوان یک تولید کننده صرف و فقیر باقی خواهد ماند.
کد خبر 1165811

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha