۱۵ مهر ۱۳۸۹، ۱۵:۳۱

اعوانی:

علت رشد حکمت در ایران حضور حکمت علوی بوده است

علت رشد حکمت در ایران حضور حکمت علوی بوده است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران علت شاخص بودن ایران در پرورش حکمت اسلامی را حضور حکمت علوی در این سرزمین دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، غلامرضا اعوانی قبل از ظهر پنجشنبه در همایش دین و فلسفه که در مدرسه دارالشفا برگزار شد، حکمتی را که در قرآن از آن یاد شده است را حق دانست و با بیان اینکه قرآن کتاب حکمت انبیا و پیامبر اسلام حکیم‌ترین انسان‌هاست، گفت: اینکه چرا حکمت در ایران و نه در دیگر نقاط جهان اسلام رشد کرده است جای بررسی دارد.

اعوانی در تبیین این مسئله ابراز داشت: علت این گسترش به جهت حضور حکمت علوی در این سرزمین است و اگر راه ولایت چنان که به ما نشان داده شده طی شود در واقع راه حکمت اصیل پیموده شده است.

وی تصریح کرد: راه حکمت واقعی همان راه ولایت اصلی است و وارثان حقیقی حکمت پیامبر، ائمه بوده‌اند که پا جای پای پیامبر نهاده‌اند.

استاد فلسفه دانشگاه تهران با بیان اینکه سرچشمه حکمت را باید در عصمت ائمه جست اظهار داشت: یکی از مزایای حکمت اسلامی این است که جهان امروز به آن نیازمند است و این حکمت به مسائلی می‌پردازد که در مکاتب دیگر وجود ندارد.

اعوانی گفت: در حکمت باید به مراتب امور توجه داشت و آنها را حفظ کرد و خوشبختانه اسلام در این زمینه به مشکلات جهان غرب دچار نشده و همیشه به سمت وحدت حکمت حرکت کرده است.

وی با تاکید مجدد بر اینکه ایران مهد حکمت اسلامی و الهی است خاطر نشان کرد: هر چه جلوتر آمده‌ایم حکمت به سمت الهی شدن پیش رفته است اما باید توجه کرد که سیر حکمت در جهان با دنیای اسلام  یکسان نبوده است.

اعوانی اصلی‌ترین شاخه علم را حکمت دانست و با بیان اینکه خداوند دنیا را قلیل شمرده اما ارزش حکمت را بسیار کثیر دانسته است گفت: باید بر روی این مطلب که حاکی از اهمیت حکمت است تأمل کرد.

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: فلسفه در سرزمین وحی پذیرنده حکمت ناب است چرا که در سرزمین قرآن جز حکمت چیز دیگری نمی‌تواند باشد و خود قرآن حکمت اعلا است.

وی ادامه داد: راه فهم وحی علم کلام نیست بلکه تنها از طریق حکمت ممکن است، مسائل فلسفی ما خیلی قوی است اما روح فلسفه اسلامی که در حکمای ما بوده و هست باید مجددا احیا شود.

وی با بیان اینکه حکمتی الهی است که عقل انسان را بیدار کند بیان کرد: فلسفه بر خلاف حوزه‌های دیگر تاریخ محور نیست بلکه مسئله محور است و در دوران ما لازم است فلسفه در تمامی مسائل روزمره حاضر شود چرا که می‌تواند کمک بسیاری به ما کند.

کد خبر 1166018

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha