سعید چرخکار در گفتگو با مهر با بیان اینکه کشتار خارج از کشتارگاهها از نگرانی های سازمان دامپزشکی است، بیان داشت: گفت: بیش از نیمی از دامهای سبک در محلهایی غیر از کشتارگاهها ذبح میشوند، ضمن اینکه 10 درصد کشتار دامهای سنگین در خارج از کشتارگاهها انجام می شود.
وی افزود: برای حل این مشکل جلساتی با نیروی انتظامی و شهرداریها برگزار شده اما هنوز راهکارهای جلوگیری از این اقدامات به نتیجه ای نرسیده است.
معاون بهداشت سازمان دامپزشکی با اشاره به تاثیر عوامل فرهنگی در این موضوع، اظهار داشت: عده ای دامها را از مناطق روستایی تهیه می کنند و در مناسبتها اقدام به کشتار دام می کنند که این مسائل باید با هماهنگی نیروی انتظامی برای جلوگیری از نقل و انتقال دام حل شود.
چرخکار در خصوص اقدامات انجام گرفته در سازمان برای مبارزه با بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان گفت: برای مبارزه با این بیماریها دستور العملی میان کمیته فنی وزارت بهداشت، موسسه رازی و سازمان دامپزشکی وجود دارد که راهکارهای مبارزه و پیشگیری با این بیماری ها در آن تهیه شده است.
وی با اشاره به بیماری تب کریمه کنگو، اظهار داشت: برای جلوگیری از انتقال این بیماری در زمان کشتار، دامها در مراکز مخصوص نگهداری و بعد از خروج از مرحله تب کشتار می شوند، همچنین گوشت دامها مراحل سلامت را طی می کنند تا برای عرضه در مراکز فروش آماده باشند.
معاون بهداشت سازمان دامپزشکی تصریح کرد: در تمام کشتارگاهها دامپزشکان بخش خصوصی یا دولتی بر مراحل کشتار نظارت می کنند، بنابراین از طریق کشتارگاهها بیماری انتقال نمی یابد.
چرخکار با بیان اینکه غرامت دامهایی که بر اثر بیماری سل و بروسلوز تلف شوند پرداخت می شود، گفت: بر اساس آئین نامه مبارزه با بیماریها، اعتباراتی به سازمان دامپزشکی از سوی دولت اختصاص یافته است تا 75 درصد ارزش دام به دامدارانی که دام هایشان از این بیماری ها تلف شدند پرداخت شود.
نظر شما