محمود زیرکچیان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی 2 پروژه گازی در خلیج فارس، گفت: بر اساس برنامه زمان بندی تعریف شده پروژه ان.جی.ال سیری امسال در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه با راه اندازی NGL سیری روزانه از سوختن 140 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در حال سوختن در منطقه عملیاتی سیری در خلیج فارس جلوگیری می شود، تصریح کرد: با ساخت و بهرهبرداری از این کارخانه روزانه 6 هزار و 700 بشکه پروپان، سه هزار و 600 بشکه بوتان، یکهزار و 375 بشکه پنتان، یکهزار و 375 بشکه میعانات گازی و 80 میلیون فوتمکعب گاز شیرین برای تأمین خوراک نیروگاههای کیش و قشم تولید میشود.
به گزارش مهر، پیش بینی می شود با بهرهبرداری از NGL سیری از سوختن روزانه یک میلیون دلار گازهای همراه نفت جلوگیری میشود، همچنین با جلوگیری از آلودگی محیط زیست، اشتغالزایی، بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای انرژی و درآمدزایی ارزی سالانه بیش از 150 میلیون دلاری از دیگر اهداف اجرای این پروژه است.
گاز همراه نفتی که هماکنون در مشعل سکوهای نفتی نصر (میدانهای الوند، سیوند، دنا و نصرت)، ایلام (میدان اسفند) و همچنین در دو کارخانه خشکی نصر و اسفند در حال سوختن است، خوراک ورودی به کارخانه NGL سیری را تأمین میکنند.
عملیات اجرایی ساخت پروژه سیری NGL با برآورد سرمایهگذاری حدود 500 میلیون دلار از سال 1383 آغاز شد که اجرای این پروژهها با وجود دشواریهای متعددی همچون تحریم و محدودیتهای بینالمللی تاکنون متوقف نشده است.
اختصاص 6.5 میلیون دلار پاداش گازی نروژ به ایران
وی در ادامه از راه اندازی فاز اول طرح NGL خارگ تا چند هفته آینده خبر داد و افزود: بخش عملیات دریایی و فراساحل این پروژه گازی تا پایان اسفند ماه امسال به طور کامل در خلیج فارس به پایان می رسد.
مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران با تاکید بر اینکه با راه اندازی فاز اول NGL خارگ گازهای همراه میادین نفتی سروش و نوروز در خلیج فارس جمع آوری می شود، اظهار داشت: تا چند هفته آینده با نصب و راه اندازی برخی از خطوط لوله امکان انتقال روزانه 20 تا 30 میلیون فوت مکعب گازهای همراه میادین سروش و نوروز به جزیره خارگ فراهم خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با راه اندازی فاز یک NGL خارگ و تکمیل عملیات اجرایی NGL سیری در مجموع از سوختن 220 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی جلوگیری خواهد شد، یاداور شد: همچنین اولین قسط طرح سی.دی.ام (پروژه مکانیسم توسعه هوای پاک) این پروژه به مبلغ 6.5 میلیون دلار اختصاص یافته است.
زیرکچیانزاده با بیان اینکه پروژه مکانیسم توسعه هوای پاک (CDM) از سوی شرکت Carbon Limit در میادین نفتی سروش و نوروز اجرا میشود، گفت: جمع آوری گازهای همراه این دو میدان نفتی در خلیج فارس موجب شده شرکت نفت فلات قاره ایران امتیاز بینالمللی CDM را دریافت کند.
این عضو هیئت مدیره شرکت نفت فلات قاره همچنین از پیشرفت مطلوب عملیات اجرایی در ساخت کارخانه خشکی NGL خارگ خبر داد و تاکید کرد: هم اکنون تمامی پیمانکاران برای تکمیل و بهره برداری از این پروژه گازی فعال هستند.
به گزارش مهر، هدف از راه اندازی پروژه NGL خارگ جمع آوری روزانه حدود 600 میلیون فوت مکعب گاز همراه از سکوهای نفتی بهرگانسر، سروش، نوروز، فروزان، ابوذر، خارک و میادین دورود یک و دو است.
نظر شما