۱۶ مهر ۱۳۸۹، ۱۴:۴۵

گزارش علمی مهر /

ورود تکنولوژیهای ارتباطاتی به مدرسه و دانشگاه/ نسلهای جدید برای نسلهای جدید

ورود تکنولوژیهای ارتباطاتی به مدرسه و دانشگاه/ نسلهای جدید برای نسلهای جدید

پدیده افزایش گرایش مراکز دانشگاهی در کشورهای مختلف جهان به ویژه در آمریکا نسبت به فناوریهای ارتباطاتی و انتقال اطلاعات از قبیل فناوری نسل سوم و چهارم، شبکه های ارتباطاتی و انواع ابزارهای ارتباطاتی پدیده ای قابل توجه و تامل است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آمریکا سالانه پنج میلیارد دلار سرمایه کشور خود را به سخت افزارها، نرم افزارها و خدمات بی سیم اختصاص می دهد و بر اساس مطالعات جدید این بودجه در سال 2014 به 6.8 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

بر اساس گزارش شرکت Compass Intelligence که در زمینه ارائه خدمات مشاوره و تجارت IT فعالیت دارد، طی سال جاری مدارس و موسسه های آموزشی عالی و دانشگاهها 5.7 میلیارد دلار صرف خدمات بی سیم و تجهیزات و فناوریهای مرتبط به آن کرده اند که این میزان تا سال 2014 در حدود 5.2 درصد افزایش خواهد داشت.

عامل چنین رشدی در میزان گرایش به فناوری های ارتباطاتی در چیست؟ همسو شدن کلاسهای دانشگاهی با تکنولوژی هایی مانند کتاب خوانهای دیجیتال، تلفنهای هوشمند و دیگر تجهیزات دستی الکترونیکی یکی از مهمترین دلایل این رشد به شمار می رود. بر اساس اطلاعات منتشر شده، کاربرد تکنولوژی هایی مانند نسل سوم و چهارم موبایل و قابل حمل بودن تجهیزات الکترونیک در کلاسهای درسی، خارج از مدیریت سنتی و کاربردهای عمومی ارتباطاتی، منجر به تغییر ساختار اصلی کلاسها شده و آموزش متعامل در مدارس و دانشگاههای بسیاری از کشورها در حال تبدیل شدن به نظامی جدید است.

دانشگاههای مختلف با فراهم کردن تجهیزات بی سیم الکترونیکی مانند کتاب خوانهای الکترونیک، تلفنهای هوشمند و گنجاندن تجهیزات پهنای باند موبایل در کنار سیستم وای-فای، دانشجویان بسیاری را برای ورود به دانشگاه ترغیب می کنند. همچنین بر اساس پیش بینی Compass Intelligence به زودی میزان ارائه نرم افزارهای رایگان و هوشمند موبایل برای استفاده رایگان دانشجویان در سر کلاسهای درس با اهداف آموزشی افزایش خواهد یافت.

انطباق مدارس و دانشگاهها به تکنولوژیهای جدید ارتباطاتی از کتابخانه ها، آزمایشگاهها و اتاقهای کنفرانس و جلسه آغاز می شود و به تدریج شبکه ای کامل از تجهیزات و تکنولوژی در سرتاسر دانشگاه یا مدرسه به وجود می آید. در مدارس شبکه های بی سیم به منظور افزایش سرعت شبکه ها تجهیز شده و جایگزین اتصالات T1 (ارتباطات راه دور نوع 1) می شوند تا به این شکل میزان ایمنی و سرعت شبکه افزایش پیدا کند.

به گفته استفانی اتکینسون از اعضای مدیریت Compass Intelligence تکنولوژیهای سنتی بیسیم و تکنولوژی نسل سوم تنها عامل رشد گرایش دانشگاهها و مدارس به شبکه ها و تکنولوژی های ارتباطاتی و بیسیم نخواهند بود. تکنولوژی نسل سوم یا 3G و چهارم یا 4G و پهنای باند موبایل نیز بر روی تحصیلات و آموزش عالی تاثیر چشمگیری دارند که البته در حال حاضر به دلیل فراگیر بودن نسل سوم ارتباطات و محدودیت استفاده از نسل چهارم، همسو سازی کلاسها و سازه های آموزشی با نسل چهارم با محدودیتهایی مواجه است.

به گفته اتکینسون، پهنای باند موبایل و تکنولوژی های نسل سوم و چهارم ارتباطات در پی الگوهای سنتی، بر دانشگاهها و مدارس تاثیری قابل توجه داشته و مانند دیگر تکنولوژیها بیشترین میزان پذیرش و استفاده از آنها در دانشگاهها و سپس در مدارس خواهد بود.

به اعتقاد وی مزایای تکنولوژیهای نسل سوم و چهارم و پهنای باند موبایل منجر به پذیرش و انطباق بیشتر با آنها نسبت به دیگر تکنولوژیهای بیسیم سنتی خواهد شد. مزایایی از قبیل توانایی کاهش هزینه ها، بهبود ایمنی شبکه، سطح پوشش بالا و سرعت زیاد. همچنین ساخت و ارائه تجهیزات الکترونیکی دستی و نرم افزارها با مصارف صرفا آموزشی نیاز به پهنای باند را برای استفاده در کلاسهای درسی به منظور استفاده موثر از این تجهیزات افزایش خواهد داد. تحصیل از راه دور، اتصال منطقه ای و دیگر کاربردهای مشابه نیاز به شبکه های بی سیم پرسرعت را بیشتر از همیشه آشکار کرده اند.

بر اساس گزارش Compass Intelligence، با این همه مراکز آموزشی دور از شهر و مدارس حومه شهرها، در کشورهای مختلف به دلیل محدودیت خدمات نسل چهارم در بسیاری از کشورها که برخی از آنها حتی هنوز به تکنولوژی نسل سوم نیز مجهز نشده اند و عدم دسترسی به سرعت شبکه و پهنای باندی برابر پهنای باند شهرهای بزرگ از چنین امکاناتی محروم خواهند بود.

کد خبر 1166424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha