به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین مرکز پژوهشها با اعلام اینکه اگرچه زیست فناوری در آغاز با تهیه مواد خوراکی مثل خمیر نان، سرکه، ماست، پنیر و... ، پیوند جدایی ناپذیری با زندگی بشر داشته است، تاکید دارد اما آنچه امروزه به عنوان زیست فناوری نوین از آن یاد میشود تحولاتی است که زیست فناوری به کمک علومی چون مهندسی ژنتیک و فناوریهایی چون فناوری نانو، در بخشهای مختلفی از جمله پزشکی، کشاورزی و محیط زیست ایجاد شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: پیشبینی میشود محصولات زیست فناوری در بخش پزشکی (داروهای نو ترکیب برای درمان بیماریهای صعب العلاجی چونMS ، آلزایمر، ایدز و انواع سرطان) و در بخش کشاورزی (گیاهان تراریخته و ضد آفت برای تأمین نیازهای غذایی بشر) تا چند سال آینده قسمت عمدهای از بازار جهانی را در اختیار خود گیرد.
این گزارش میافزاید: تسخیر بازار توسط این محصولات، جوامع را الزاماً به سمت استفاده از آنها خواهد برد. سرمایهگذاریهای کلان علمی و مالی انجام شده در این حوزه توسط کشورهای صنعتی نشان از اهمیت این فناوری در سرنوشت اقتصادی جوامع در آیندهای نه چندان دور دارد. اگر چه کشور ما در این زمینه زیست فناوری نوین گامهای قابل تقدیری برداشته است، اما هنوز در اغلب حوزهها، با مرزهای رقابت فاصله داریم، از این رو برای کاستن هزینههای بسیاری که در آینده مجبور خواهیم بود برای وارد کردن محصولات زیست فناوری متحمل شویم و برای داشتن سهم مؤثر در بازار تجارت زیست فناروی ، باید بتوانیم هر چه سریعتر توانمندیهای لازم را در این فناوری به دست آوریم.
در بخش دیگری از این گزارش یادآور شده است: این هدف بدون توجه به امر تحقیق و توسعه حوزه زیست فناوری و تدوین سیاستهای مناسب و برنامههای راهبردی منسجم، میسر نخواهد شد.
نظر شما