شاهرخ رامین در گفتگو با خبرنگار مهر در دماوند اظهار داشت: نسبت عددی پرستاران به تخت بیمار آماریست که در تخصصهای پزشکی مختلف متفاوت است به طور مثال تعداد پرستار مورد نیاز در بخش چشم به مراتب کمتر از بخش آی سی یو خواهد بود.
این مسئول ادامه داد: این تفاوت در ملل مختلف و مناطق جغرافیای گوناگون نیز به چشم می خورد به همین جهت امروزه استاندارهای متعددی همچون اروپایی، آمریکای جنوبی، آفریقایی و شمال مدیترانه ای پیرامون نسبت یاد شده وجود دارد.
وی با بیان اینکه سامانه های درمانی کشور از استاندارهای "نسبت پرستار به تخت" ایران نیز عقب تر است، عنوان کرد: در حال حاضر و به دلیل مضایقه ای که در بودجه کلان حوزه سلامت وجود دارد سامانه های درمانی کشور از استاندارد نسبت پرستار به تخت بیمار کشوری نیز عقب تر هستند.
کشور نیازمند 60 هزار نیروی درمانی
رامین از نیاز به 60 هزار پرسنل بهداشتی و درمانی در کشور خبر داد و گفت: خدمات بهداشتی و درمانی به طور مستقیم وابسته به نیروی انسانی کارآمد و متعهد بوده و سامانه های پزشکی کشور از کمبود 60 هزار نیروی بهداشتی و درمانی رنج می برد.
رئیس فراکسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح کوچک شدن دولت خاطرنشان کرد: طرح مثبتی که دولت در خصوص کوچک کردن حوزه های عملیاتی خود پیش گرفته در زمینه های بهداشتی و درمانی یک استثنا محسوب می شود.
این مسئول بیان داشت: امروزه با پیشرفت فناوری می توان بسیاری از امور دولتی را از طریق سامانه های اینترتنی و رایانه ای با انسجام بیشتر و بکارگیری نیروی انسانی کمتر به انجام رساند تا دولت با کوچکتر شدن حرکتی چابکتر داشته باشد اما هیچیک از کارکردهای پرستاران بر بالین بیمار از طرق یاد شده قابل اجرا نیست.
وی افزایش پرسنل پرستاران را امری اجتناب ناپذیر دانست و افزود: با توجه به افزایش جمعیت، بالا رفتن استانداردهای حوزه سلامت و ارتقای سطح انتظار شهروندان از زندگی افزایش تعداد پرسنل بالینی از جمله پرستاران امری اجتناب ناپذیر است.
حمایت مجلس از طرح استخدام 26 هزار پرستار
رامین پیشنهاد استخدام 26 هزار پرستار از سوی دولت را مورد حمایت مجلس دانست و اظهار داشت: پیشنهاد دولت مبنی بر استخدام 26 هزار پرستار مورد تایید مجلس شورای اسلامی است اما هر فکر خوبی باید پس از طرح، مورد بررسی اعضا در کمیسیون تلفیق قرار گیرد تا برای سال آینده بودجه ای مناسب جهت اجرایی شدن آن در نظر گرفته شود.
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه پیرامون وضعیت پرستاران کشور گفت: خستگی یکی از عوامل اشتباهات فردی در مشاغل مختلف محسوب می شود اما بروز این خطای انسانی ناشی از خستگی در برخی مشاغل مانند پزشکی و پرستاری جبران ناپذیر است.
این مسئول ادامه داد: متاسفانه پرستاران شاغل در مراکز درمانی کشور بر اثر فعالیت در چند نوبت کاری مراکز درمانی دولتی و غیردولتی به طور همزمان و فشار شدید عاطفی محیط کار از طرفی در معرض مصدومیتهای روحی و جسمی قرار دارند و از سویی دیگر امکان بروز ضریب خطای انسانی آنها در خطر افزایش قرار دارد.
اجرای قانون نظام بهره وری پرستاری در سال جاری
وی با اشاره به قانون نظام بهره وری پرستاری خاطرنشان کرد: قانون نظام بهره وری پرستاری با همکاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وزارت بهداشت و درمان و جمعی از اعضای نظام پرستاری کشور تهیه و پس از چند بار آمد و شد بین خانه ملت و شورای نگهبان به تصویب صحن مجلس رسید و به دولت واگذار شد.
رامین بیان داشت: بر پایه رسمی معمول در پایان متن هر قانون، مجلس فاصله زمانی حداکثر شش ماهه را برای ابلاغ آیین نامه اجرایی از سوی دولت تعیین و اعلام می کند اما دولت آیین نامه اجرایی قانون مذکور را تنها پس از دو ماه ابلاغ نمود که این امر از عطش دولت برای رفع معضلات سامانه های بهداشتی و درمانی کشور و کاستن ار خطاهای انسانی پرستاران نشات می گیرد.
رئیس فراکسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از اجرایی شدن قانون بهره وری پرستاران در سال جاری خبر داد و گفت: به دلیل ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون نظام بهره وری پرستاری در اردیبهشت ماه، باید بر طبق گردش کاری معمول در اسفند 89 و با در نظر گرفتن بودجه، ساز و کار اجرایی آن فراهم می شد.
این مسئول افزود: اما به دلیل ضرورت اجرایی شدن این قانون معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری طی اقدامی بودجه ای مناسب از محل کثر اعتبارات سایر پروژه ها تهیه نمود تا اجرای قانون یاد شده بجای سال آینده، امسال اجرایی شود.
نظر شما