۱۷ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۳۴

فاطمی عقدا اعلام کرد:

آسیب پذیری نیمی از ساختمانها در برابر زلزله

آسیب پذیری نیمی از ساختمانها در برابر زلزله

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با بیان اینکه نیمی از ساختمانهای موجود در مقابل زلزله آسیب پذیر هستند، گفت: از ایران شهرهای مشهد و تهران در برنامه جهانی سازمان ملل برای کاهش اثرات بلایای طبیعی ثبت نام کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمود فاطمی عقدا در جمع خبرنگاران در خصوص هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: هفته سوم مهرماه هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی است و دومین چهارشنبه اکتبر مصادف با 21 مهر روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی و 20 مهرماه روز کاهش اثرات بلایای طبیعی در ایران است.

وی افزود: پس از وقوع حوادث خسارت بار در دهه 90 میلادی برای کاهش اثرات بلایای طبیعی در دنیا سند 10 ساله تدوین شد که با وقوع زلزله ژاپن و کشته شدن 6 هزار و 700 نفر در سال 2005  برنامه 10 ساله دیگری تا سال 2015  بهه تدوین رسید.

معاون وزیر مسکن با اشاره به حضور ایران در مجامع بین المللی، اظهار داشت: کشور ما در نشستهای دو سالانه در سطح بین المللی، نشستهای مختلف در سطح منطقه ای که مهمترین آن نشست 2 سالانه آسیا و اقیانوسیه است وهمچنین در سطح محلی حضور دارد که مجمعی در این خصوص متشکل از وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط در ایران تشکیل شده است.

فاطمی عقدا افزود: تاکنون 10 جلسه با حضور وزرای کشور وقت و معاونان وزیر کشور در ستاد بحران تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه امسال حضور دستگاه ها و سازمان ها در هفته کاهش بلایای طبیعی پررنگ تر است گفت: در این روز همایش تخصصی بررسی کاهش اثرات بلایای طبیعی و مسابقه نقاشی با موضوع حوادث و بلایای طبیعی با همکاری وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود.

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با بیان اینکه امسال از سوی سازمان ملل متحد این روز به عنوان کاهش خطرپذیری  مناطق شهری و با شعار شهرهای ایمن نامگذاری شده است افزود: این شعار در کشور ما که ساخت وسازها با توجه به مسکن مهر شتاب بیشتری گرفته است اهمیت بیشتری دارد.

وی با اشاره برنامه های کاهش خطرپذیری در روستاها، بیان داشت: از سال 1384 که این طرح در روستاها آغاز شد، سالانه حدود 200 هزار واحد مسکونی نوسازی و مقاوم سازی می شوند.

عدم آگاهی ؛ مهمترین مشکل در کاهش اثرات بلایای طبیعی

فاطمی عقدا درخصوص چگونگی افزایش اثرات بلایای طبیعی گفت: یکی از عمده ترین مسایل عدم آگاهی اجتماع از حادثه ها و تاثیرات آن است که عمده ترین دیدگاه ها در استراتژی جهانی هم موضوع سوانح و ترویج فرهنگ مقابله با آن است.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی افزود: یکی دیگر از موارد مهم فاصله میان تحقیقات علمی و بخشهای اجرایی و همچنین مناطق شهری که به دلیل جمعیت زیاد و فرهنگ های مختلف درگیری های خاص خود را دارند.

وی تصریح کرد: تا سال 2050 بیش از 75 درصد مردم در دنیا شهرنشین می شوند، البته تا سال 2009 متوسط جهانی سکونت در شهرها کمتر از روستاها بوده است اما از سال گذشته این روند فزونی گرفته است.

رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن اظهار داشت: بر اساس آمار سازمان ملل بیش از 40 شهر در دنیا خارج از استاندارد شهری ساخته شده اند که سازمان ملل در برنامه ای بر ساخت یکصد شهر نمونه تاکید دارد که دراین راستا از ایران 2 شهر مشهد و تهران در این برنامه ثبت نام کردند تا الگوی کاهش خطر پذیری دردنیا باشند.

فاطمی عقدا اظهار داشت: برنامه های این 2 شهر شناخت خطرات و کاهش ریسکهای ناشی از خطرات و بلایا است که باید در هر دوره 2 ساله میزان تحقق برنامه ها به سازمان ملل گزارش شود.

وی با بیان اینکه از زلزله طبس تا کنون یکصد هزار نفر بر اثر زلزله در ایران کشته شدند بیان داشت: سیل در ایران با همکاری وزارتخانه ها وسازمان مختلف بطورکامل مهار شده است.

بیشترین آسیب پذیری در ساختمانهای مسکونی

معاون وزیر مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه ساختمانهای مسکونی بیشتری آسیب پذیری را در مقابل زلزله دارند، گفت: هنوز در کشور ما رویکرد به سمت پیشگیری و کاهش خطرات نیست و بیشتر به پرداخت خسارت پس از وقوع حادثه می پردازند.

وی افزود: در مجمع ملی 58 طرح ملی برای کاهش خطر پذیری کشور پیشنهاد شده است که هزینه های این طرحها حدود 72 میلیارد ریال است که با مشارکت دستگاه ها و استفاده از امکانات آنها بیشتر هم می شود.

فاطمی عقدا تصریح کرد: هنوز این طرحها اجرایی نشده است و فقط مقاوم سازی برخی از مدارس و بیمارستانها انجام شده است که در کشور خطر پذیری مانند ایران از دست رفتن زمان می تواند جبران ناپذیر باشد.

وی در خصوص گسترش صنعتی سازی در ایران بیان داشت: 200 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر به شیوه صنعتی ساخته می شوند اما نمی توان تمامی ساختمانها را به این شیوه ساخت، زیرا محدودیت نما دارند، ضمن آنکه در تمام دنیا 40 درصد ساخت و سازها به شیوه صنعتی است.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی با بیان اینکه مقررات ساختمان ابهامی ندارد، گفت: به مبحث 19 کمتر توجه شده است و به همین جهت مشکلات ناشی از هدررفت انرژی در ساختمانها زیاد بوده و ضرورت نظارت بیشتری را در این بخش نیاز دارد.

کد خبر 1166896

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha