۲۸ آبان ۱۳۸۹، ۱۰:۱۸

گزارش خبری مهر/

ایجاد 10 هزار دارالقرآن دانش آموزی از وعده تا واقعیت!

ایجاد 10 هزار دارالقرآن دانش آموزی از وعده تا واقعیت!

خبرگزاری مهر ـ گروه اجتماعی: راه اندازی 10 هزار مدرسه قرآنی یکی از 40 طرح آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری است که اجرای آن به دلیل تامین نشدن منابع اعتباری با اما و اگر همراه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مدارس قرآنی یکی از طرحهای وزیر آموزش و پرورش است که تنها بعد از چهارماه از حضورش در آموزش و پرورش از آن خبر داد و وعده کرد که در سال تحصیلی آینده در کنار ساخت چهار هزار سالن ورزشی در مدارس، اجباری کردن شنا در پایه سوم ابتدایی و استخدام نیروهای جدید تربیت بدنی، 10 هزار مدرسه قرآنی نیز در کشور ایجاد کند.

براساس طرح اولیه وزیر آموزش و پرورش باید برخی از مدارس که محوریت محله دارند در ساعاتهای غیر درسی، کلاسهای فرهنگی، هنری و قرآنی برگزار کنند و در واقع کانون فرهنگی محله باشند تا امکان حضور هر فردی در هر سنی مهیا شود.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد که در این کانونها روحانی محل، بسیج و اهالی فرهنگی و معتمد زمام امور کار را بر عهده می گیرند و مدرسه را تبدیل به یک محیط پویا، پرتحرک و شاداب می کنند. پس از مدتی کانونهای فرهنگی محله جای خود را صرفا به مدارس قرآنی دادند و حاجی بابایی اعلام کرد که در سال تحصیلی 89-90، 10 هزار و تا پایان کار دولت دهم 50 هزار مدرسه قرآنی راه اندازی می شود.

پیش بینی تربیت یک میلیون دانش آموز قرآنی

در همین راستا، پنجشنبه 15 مهرماه فعالیت 10 هزار مدرسه قرآنی با حضور رئیس جمهور در مدرسه شهید هدایت منطقه 8 تهران آغاز شد. در این مراسم، وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از نحوه عملکرد دارالقرآن های وابسته به آموزش و پرورش گفت: در سالهای گذشته 600 دارالقرآن وجود داشت که با یک ساختمان و چند نفر نیرو، آموزش قرآن را انجام می دادند اما هم اکنون دارالقرآنها را در مدارس ایجاد می کنیم تا کارایی بالایی پیدا کنند.

حاجی بابایی افزود: آموزش قرآن در هفت مرحله از روخوانی تا تفسیر برای دانش آموزان انجام می شود وهر مدرسه سه مرحله روخوانی، روانخوانی و تجوید را آموزش خواهند داد، سپس مراحل دیگر آموزش قرآن در مدارس اجرایی خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به ازای یکهزار و 200 دانش آموز یک مدرسه قرآنی در کشور تاسیس می شود گفت: این آمار در مراکز استانها و شهرها براساس جمعیت متفاوت است و  اگر از هر مدرسه 100 نفر شرکت کننده در این کلاسها داشته باشیم حدود یک میلیون دانش آموز قرآنی خواهیم داشت.

از سه هزار مدرسه وعده داده شده یک هزار مدرسه ایجاد شد

پیش از این محمد بنیادی، معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرده بود که سه هزار مدرسه قرآنی در تهران راه اندازی شده و حتی فعالیت خود را در ابتدای مهرماه آغاز کرده اند  این در حالی است که اکنون این تعداد به یک هزار مورد کاهش پیدا کرده که دلیل آن کمبود اعتبارات عنوان شده است.

سرانه قرآنی سه برابر سرانه کل

بدیهی ترین و ابتدایی ترین سئوالی که پس از شنیدن این ارقام به ذهن هر خواننده ای می رسد این است که وزارت آموزش و پرورش اعتبارات این طرح ملی را از چه منابعی تامین می کند؟ وزارتخانه ای که در طول سالیان گذشته با کسری های بالای بودجه دست و پنجه نرم کرده و بحث اعتبارات همواره جزو اولین چالشهای جدی این وزارتخانه است.

اگرچه حاجی بابایی عنوان کرده است که سرانه مدارس قرآنی پرداخت شده اما هنوز این اعتبارات به دست اغلب مدارس قرآنی نرسیده و تنها شیوه نامه و ابلاغیه مدیران ارسال شده است.

از سویی بررسی ردیف بودجه های آموزش و پرورش در سال تحصیلی گذشته نشان می دهد که برای هیچیک از طرح های یاد شده بودجه ای اختصاص نیافته و سرانه های دانش آموزی و پرورشی نیز نسبت به سالهای گذشته افزایش چندانی نداشته اند.

به گفته معاونت پرورشی و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، سرانه پرورشی و تربیت بدنی هر دانش آموز در سال جاری تا 18 هزار تومان به ازای هر دانش آموز افزایش یافته است.

وی درباره اینکه سرانه قرآنی مدارس چگونه تامین اعتبار می شوند، توضیحی نداد اما وزارت آموزش و پرورش سرانه هر مدرسه قرآنی را بابت مدیریت، دو مربی قرآن و خدمه آن 700 هزار تومان در هر ماه تعیین کرده است یعنی وزارت آموزش و پرورش باید به یک مدرسه قرآنی به ازای 9 ماه سال تحصیلی 6 میلیون و 300 هزار تومان پرداخت کند و این در حالی است که این وزارتخانه بابت هزینه های ضروری و اصلی به ازای 300 دانش آموز سالیانه دو میلیون تومان به یک مدرسه پرداخت می کند.

در واقع وزارت آموزش و پرورش باید به ازای 10 هزار مدرسه قرآنی در سال جاری، 63 میلیارد تومان اعتبار صرف کند این در حالی است که کل اعتبارات پرورشی و تربیت بدنی در سال جاری، 23 میلیارد و 400 میلیون تومان است. 

کد خبر 1166920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha