حجت الاسلام و المسلمین عباسعلی اختری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید و پژوهشگران و فضالای حوزه های علمیه کشور در سالهای اخیر گفت: تا جایی که من اطلاع دارم تا امروز اقدامی اساسی در بازنگری دروس حوزوی علی الخصوص در زمینه فقه و اصول انجام نشده و این نیاز به خوبی در میان طلاب احساس می شود.
وی تصریح کرد: تاکید مقام معظم رهبری به اساتید و فضلای حوزه علمیه منحصر به دیدار آنها در سال 1386 نبوده و تا آنجایی که من به خاطر دارم حضرت آیت الله خامنه ای این بحث را حتی در دوران قبل از انقلاب در مشهد نیز مطرح می کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری برخی از کتبی را که در حوزه های علمیه تدریس می شود متعلق به یکصد سال پیش عنوان کرد و گفت: این کتب وقت بسیاری از طلاب می گیرد در حالیکه در خیلی از مسائل روز حرفی برای گفتن ندارند.
اختری تاکید کرد: باید مسائل جدیدی را در زمینه حکمت و معرفت در دروس حوزوی گنجاند تا این دروس امروزی تر شوند.
وی درباره تحقق تاکید مقام معظم رهبری بر تشکیل هیئت های علمی حوزه های علمیه و صدور مدرک مستقل از دانشگاه برای طلاب گفت: هیئت علمی به آن شکلی که در دانشگاهها وجود دارد تاکنون در حوزه تشکیل نشده ولی گامهایی نه چندان دقیق در این زمینه برداشته شده است. البته هنوز به طور کامل این گونه مسائل در حوزه ها به رسمیت شناخته نمی شود.
این استاد حوزه افزود: در خصوص ارائه مدرک به طلاب نیز مدارک معادل فوق دیپلم و لیسانس و غیره داده می شود ولی اینکه مدرکی تحت عنوان مدرک حوزوی وجود داشته و بر اساس آن منزلت طلاب مشخص شود وجود ندارد.
اختری در باره تاکید دیگر مقام معظم رهبری درباره تاسیس موسسه آموزشی برای تبلیغات بین المللی نیز گفت: یک مرکز علوم اسلامی در قم تاسیس شده است که زیر نظر دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی کار می کند ولی این یک نیاز برای امروز به شمار می رود که موسسه ای تبلیغاتی با ابعاد داخلی و خارجی به وجود بیاید که طلاب را با انواع زبان های بین المللی آشنا کند تا بهتر بتوانند پیام اسلام را به جهانیان منتقل نمایند.
نظر شما