به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، ابراهیم حقجو بعد از ظهر یکشنبه در کارگاه بینالمللی گامی به سوی مدیریت پایدار تالابها افزود: این اقدام طی روزهای آینده با تخصیص اعتبار کافی انجام شده تا گام بلندی برای احیای دریاچه ارومیه برداشته شود.
وی انتقال بین حوزه ای آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه، انتقال آب از رودخانه ارس، تبدیل اراضی سنتی به قطره ای در زمینی به مساحت 30 هزار هکتار، لایروبی رودخانهها، نظارت بر شیوه احداث سد، مدیریت بهینه سدهای موجود را از جمله راهکارهای ارائه شده برای احیای دریاچه عنوان کرد.
سرپرست معاونت برنامه ریزی استانداری آذربایجان غربی اظهار داشت: با توجه به حساسیت موضوع، برخی از پیشنهادهای ارائه شده با تخصیص اعتبار مورد نیاز به مرحله اجرا درآمده و برخی دیگر نیز هماکنون در مرحله مطالعه و بررسی قرار گرفته که در صورت تائید اجرایی می شوند.
طرح بارور کردن ابرها امسال اجرا می شود
به گفته حقجو طرح بارور کردن ابرها در سالجاری اجرا می شود که در صورت توافقهای لازم با مجریان این طرح، به زودی نزولات جوی در استان برای سیراب شدن دریاچه ارومیه افزایش مییابد.
وی با اشاره به قرار گرفتن دریاچه ارومیه در منطقه جغرافیایی حساس، افزود: متاسفانه تبعات منفی ناشی از خشک شدن آب دریاچه گریبانگیر تمام کشورهای منطقه شده، تا جایی که صنعت کشاورزی و زندگی شهرنشینی در مناطق مجاور دریاچه مختل خواهد شد.
این مقام مسئول محیط زیست را یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار کشورها دانست و ادامه داد: از زمان آغاز انقلاب صنعتی در کشورهای توسعهیافته محیط زیست به صورت بیرویه تخریب می شود که باید متولیان تولید و صنعت متوجه آثار مخرب فعالیت اقتصادی بر محیط زیست باشند.
از سال آبی 75 – 74 تاکنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سال های اخیر آب دریاچه بیشتر از شش متر کاهش داشته که نیاز به یک عزم ملی و منطقهای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.
بنابرتحقیقات انجام شده از 12 سال پیش تاکنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پائین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان میدهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از 20 سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.
پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دائمی با دارا بودن 102 جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.
مساحت این دریاچه بیش از 570 هزار هکتار است که با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.
نظر شما