۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۰۳

در گفتگو با مهر اعلام شد:

شیوع بیماریهای عفونی و پوستی در پاکستان/ خطر اپیدمی مالاریا وجود دارد

شیوع بیماریهای عفونی و پوستی در پاکستان/ خطر اپیدمی مالاریا وجود دارد

مدیر دپارتمان سلامت در بلایای و فوریتهای پزشکی با اعلام اینکه هنوز نقاط زیادی از مناطق سیل زده پاکستان زیر آب هستند به شیوع بیماریهای عفونی، پوستی و مالاریا در این کشور اشاره کرد و گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت امکان خطر اپیدمی مالاریا همچنان وجود دارد.

دکتر علی اردلان در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح آخرین وضعیت سیل پاکستان و بروز مشکلات بهداشتی در این کشور اشاره کرد و افزود: به جز جنوب ایالت سند هنوز مناطق زیادی زیر آب هستند.

وی با اعلام اینکه وضعیت بحرانی ناشی از سیل در پاکستان تثبیت شده افزود: نیازهای مردم به امکانات بهداشتی و درمانی و تغذیه و سکونتگاه همچنان پابرجاست.

اردلان به وضعیت شیوع بیماریها در این کشور اشاره کرد و گفت: اسهال، عفونتهای تنفسی فوقانی حاد، عفونتهای پوستی و مالاریا از بحثهای مهم و جدی در این کشور است.

مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به سرد شدن هوا در مناطق شمالی پاکستان، شرایط زندگی در این نقاط سخت تر شده و عفونتها نیز تشدید می شود.

وی با اعلام اینکه در بعضی مناطق امکان خطر اپیدمی شدن بیماری مالاریا بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت وجود دارد، افزود: در حال حاضر سیل زدگان این کشور به سه گروه تقسیم شده اند.

اردلان گفت: گروه اول آوارگانی هستند که در شرایط ناگوار به سر می برند. گروه دوم افرادی که به محل سکونتشان بازگشته اند اما با کمبود خدمات مواجه اند و گروه سوم کسانی هستند که به مناطق خود بازگشته اند و به آنها خدمات ارائه می شود.

مدیر دپارتمان سلامت در بلایا و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت، بیشترین نگرانیها را متوجه گروه اول و دوم دانست و افزود: بیش از 500 مرکز بهداشتی و درمانی در مناطق سیل زده پاکستان تخریب شده است.

وی در خصوص تداوم اقدامات وزارت بهداشت در مرزهای شرقی کشور برای کنترل بیماریها، گفت: به دنبال استقرار امکانات بهداشتی و درمانی در مرزهای کشور به صورت مرتب بیماریها پایش می شود تا موردی از بیماری وارد کشور نشود.

اردلان تاکید کرد: ما نگرانی جدی از بابت مرزهای شرقی کشور نداریم چون فاصله مناطق سیل زده با مرزهای ایران خیلی زیاد است.

وی در عین حال از ارائه پیشنهاد وزارت بهداشت به سازمان مدیریت بحران کشور برای اجرای مدل نظام شبکه بهداشتی-درمانی در پاکستان خبر داد و گفت: بر اساس این مدل آماده ایم تا مجموعه هایی از این نظام بهداشتی - درمانی را که هر مجموعه شامل 9 خانه بهداشت، سه مرکز بهداشت روستایی و یک مرکز بهداشت شهری است در این کشور راه اندازی کنیم.

مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت اظهارداشت: نکته مهم این است که این پیشنهاد برای ایران اعتبار بین المللی کسب می کند و در سازمان جهانی بهداشت نیز مطرح است.

کد خبر 1168543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha