محسن صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان با اشاره به زلزله خیز بودن استان کرمان از مردم خواست خطر زمین لرزه در کرمان را جدی بگیرند و با مقاوم سازی سازه ها از امکان بروز حوادث جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: طی یکصد سال گذشته 23 زمین لرزه شدید در استان کرمان روی داده است که در دهه گذشته شاهد بروز زمین لرزه هایی مانند بم و زرند بودیم که خسارت مالی و جانی فراوانی به جای گذاشته است.
دبیر ستاد حوادث غیر مترقبه کرمان خاطرنشان کرد: هم اکنون طبق بررسیهای صورت گرفته 18 گسل زلزله خیز در استان کرمان وجود دارد که به جزء قسمت کوچکی از سیرجان سایر نقاط استان را در بر گرفته اند.
صالحی مقاوم سازی را تنها راه نجات از خسارات احتمالی زمین لرزه دانست و گفت: در واقع زمین لرزه کسی را نمی کشد بلکه ساختمانها غیر مقاوم عامل مرگ مردم هستند.
وی ادامه داد: انتقال ریسک مالی خسارات زمین لرزه به شرکتهای بیمه نیز باید مورد توجه مردم قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به خشکسالیهای گسترده در کرمان گفت: خشکسالی در کرمان سیزده سال طول کشیده است و خسارات فراوانی را به منابع آبی و کشاورزی کرمان وارد کرده است.
صالحی ضمن تاکید بر مدیریت مصرف آب گفت: توصیه بسیاری از کارشناسان کشاورزی در کرمان تغییر الگوی کشت و استفاده از آبیاری مکانیزه است.
دبیر ستاد حوادث غیر مترقبه سیل را روی دیگر خشکسالی دانست و گفت: متاسفانه سیل نیز طی سالهای اخیر خسارت مالی و جانی فراوانی را در کرمان به جای گذاشته است .
این مسئول تصریح کرد: به دلیل خشکسالی بسیاری از مردم اقدام به سکونت و کشت در بستر رودخانه های خشک شده کرده اند که همین مسئله دلیل بسیاری از خسارات سیل در کرمان است.
وی از مردم به خصوص در مناطق سیل خیز خواست به هشدارهای هواشناسی و ادارات مربوطه در خصوص بروز سیل توجه کنند.
نظر شما