به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، حجتالاسلام محمد باقری ظهر دوشنبه در نشست هماهنگی اجلاس نماز در بیرجند از شیوه تربیتی کودکان و فرزندان در زمینه نماز در جامعه انتقاد کرد و اظهار داشت: بی توجهی به جهات روانشناختی جوانان یکی از علل فقدان حضور موثر این قشر از جامعه در مساجد است.
وی ادامه داد: نوجوانان و جوانان به دلیل شرایط سنی در موقعیتی متفاوت با دیگران قرار دارند که این مهم از سوی متولیان اعم از هیئت امنای مساجد، خدام و ائمه جماعات که بیشتر آنها در شرایط میانسالی و کهنسالی هستند، کمتر مورد توجه قرار می گیرند.
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت گفت: بر این اساس امروز شاهد نوعی گسست فکری، روحی و روانی بین متولیان مساجد و جوانان هستیم که فاصله فیزیکی، ضعف شدید ارتباطی و در نتیجه فقدان حضور موثر جوانان در مساجد از جمله نشانه های روشن آن بشمار می رود.
باقری همچنین نادیده گرفتن جنبه های جامعه شناختی جوانان را از دیگر دلایل کم توجهی نوجوانان و جوانان در مساجد خواند و افزود: جمعیت جوان و نوجوان کشور به لحاظ تربیتی، محیطی، خانواده و دیگر مؤلفه ها دارای نقش، ایده، افکار و رفتاری ویژه است که در تعامل با او باید به حداقلهای آن با رویکرد تربیتی توجه شود.
وی گفت: آشکار است که بیاعتنایی به این جنبه ها، بیگانه بودن با این ظرافتها و نیز مقاومتهای بی اساس و گاه برخوردهای افراطی و حذفی مانع از جذب و روی آوردن جوانان به مساجد می شود.
باقری همچنین ضعف رویکرد تربیتی خانوادهها نسبت به فرزندان را از دیگر علل کم توجهی قشر جوان و نوجوان به مسجد و نماز خواندن خواند.
وی تصریح کرد: خانوادهها در سنین تربیت پذیری فرزنداشان یعنی دوره کودکی و نوجوانی، اهتمام لازم را نسبت به تغذیه، درمان، پوشاک، تفریح و سایر امور را دارند ولی نسبت به نماز در برخی از خانوادهها وضعیت اسفبار است و در برخی دیگر از خانوادهها اگر چه حساسیتها وجود دارد، ولی شیوههای تربیتی کمتر دنبال می شود.
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور روحانیت با اشاره به تاثیرگذاری اجلاس سراسری نماز که طی 20 تا 21 مهر ماه جاری در بیرجند برگزار می شود، گفت: کارکرد اجلاس با توجه به ساختار و محتوا، بیشتر معطوف به جهات تبلیغی، فضاسازی و تسهیل مناسبات اجتماعی و سیاسی در ارتباط به نماز و مساجد است.
باقری تصریح کرد: اگر متولیان مساجد و مسئولان استانی و کشوری مساجد از دادههای این اجلاس و فضایی که فراهم می آورد بتوانند بهره برده و پارهای از بایدهای مربوط به نوجوانان و جوانان را بر اساس شیوه ای صحیح و علمی اجرا کنند و زمینه روی آوردن نسبی آنها را به مسجد فراهم آوردند می توان گفت که این اجلاس تسهیل کننده شرایط در توجه جوانان به مساجد به شمار می آید.
نظر شما