به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی ناصحی ظهر دوشنبه در آستانه برگزاری همایش ملی امنیت غذا و دارو در نشستی خبری گفت: امنیت غذا به عنوان مهمترین فاکتور سلامت در کشور همواره از دغدغه های دانشگاه بوده است.
وی با اشاره به اینکه فاکتورهای سلامت غذا در حد مطلوب رعایت نمی شود، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مازندران در صدد ایجاد حوزه های مختلف برای رعایت این فاکتورها است.
ناصحی در خصوص موضوع های همایش امنیت غذا و دارو تصریح کرد: بالا بودن سموم کشاورزی مورد مصرف و ارتباط آنبا سرطان ، نقش نانو در تهیه مواد غذایی و ارتباط غذای حلال با ایمنی مواد غذایی از جمله موضوع های همایش است.
ارسال 600 مقاله به همایش سلامت غذا و دارو
ناصحی با اشار ه به اینکه 600 مقاله از 82 دانشگاه و مرکز پژوهشی به همایش ارسال شده یادآور شد: از این تعداد 298 مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شده است.
وی با بیان اینکه شیوع سرطانهای گوارشی در حال افزایش است، گفت:از دیگر موضوعهای همایش علل ایجاد کننده سرطان و بروز سرطان در سنین پایین است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه با مصرف سموم کشاورزی استاندارد در دنیا فاصله زیادی داریم، خاطرنشان کرد: مواد نگهدارنده در ایمنی غذا از نکته هایی است که باید بررسی شود.
وی با بیان اینکه 360 کارخانه تولید مواد غذایی در مازندران فعالیت می کنند، افزود: این مراکز تحت نظارت دانشگاه فعال هستند.
ناصحی از پیش بینی ایجاد سازمان غذا و دارو خبر داد و تصریح کرد: این پیشنهاد از طرف وزارت بهداشت صورت گرفته و مصوبه مجلس است که امیدواریم در کوتاهترین زمان اجرایی شود و شاهد شروع به فعالیت این سازمان برای رعایت فاکتورهای امنیت غذایی باشیم و روند مناسبی در ایجاد امنیت غذایی انجام شود.
بحثهای شفافی در تایید مراکز طب سنتی نداریم
وی با اشاره به اینکه طب سنتی از افتخارات دین اسلام است، اظهار داشت: بحثهای شفافی در تایید این مراکز نداریم.
ناصحی افزود: طب سنتی در دانشگاه های علوم پزشکی ایجاد شده و باید منتظر باشیم فارغ التحصیلان این رشته چه مطلبی برای گفتن خواهند داشت.
وی با بیان اینکه به مردم توصیه نمی کنیم به این مراکز مراجعه کنند، یادآور شد: مگر اینکه مرکز معتبری از سوی مراجع مرتبط معرفی شود.
ناصحی با اشاره به اینکه بازاری که اکنون تحت نام طب سنتی راه افتاده مورد رضایت علوم پزشکی نیست، خاطرنشان کرد: این مراکز باید ساماندهی شوند.
وی گفت: دانشگاه نمی تواند به صورت مستقیم با این مراکز برخورد کند و مشاهدات و گزارش ها را برای پیگیری به دستگاه قضایی انتقال می دهیم.
ناصحی شماره های 1800 را سامانه دریافت شکایت های مردم ی و 09646 را به عنوان پاسخگوی کمبودهای دارویی و اطلاع رسانی مصرف های دارویی عنوان کرد.
هلی کوپتر پایگاه هوایی آمل در این مرکز فرود آمد
ناصحی با اعلام این خبر گفت: به علت وضعیتی که جاده هراز دارد، این مرکز در آمل مستقر شده و تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مازندران است.
وی اظهار داشت: به علت اینکه مرکز امداد هوایی شمال کشور در آمل قرار گرفته، در مواقع بحران به استانهای شمالی هم کمک رسانی خواهد شد.
ناصحی افزود: این مرکز در یک روز از روزهای 28 یا 29 مهرماه با حضور وزیر افتتاح خواهد شد.
نارضایتی از اورژانس های بیمارستانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بیشترین نارضایتی های درمانی در بخش اورژانس بیمارستان های سراسر کشور وجود دارد، گفت: نارضایتی ها اغلب به علت کمبود نیروی انسانی، فضای نامناسب یا عدم به کارگیری نیروی باتجربه است.
وی با بیان اینکه ساماندهی مراکز اورژانس از سیاستهای وزارت بهداشت است، تصریح کرد: طرح جامع ارتقاء وضعیت اورژانس ها در هفت بیمارستان مازندران انجام می شود.
ناصحی با بیان اینکه این طرح ابتدا در بیمارستان راضی قائمشهر و بیمارستان های امام خمینی و بوعلی ساری انجام می شود، یادآور شد: تا پایان سال این طرح در چهار بیمارستان دیگر هم انجام می شود و اعتبار یک میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از انتصاب جواد لواسانی به عنوان مشاور رسانه ای خود خبر داد و گفت: لواسانی هم اکنون مشاور رسانه ای رئیس صداو سیمای مرکز مازندران است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این نشست گفت: دغدغه اصلی دانشگاه تضمین ایمنی مواد غذایی و ارائه آگاهی به جامعه است.
ابراهیم صالحی فر با بیان اینکه اصلاح الگوی تغذیه از موضوع های اصلی همایش است اظهار داشت: دانش عمومی جامعه با دهه های قبل ، قابل مقایسه نیست و مردم از آگاهی برخوردارند.
وی در خصوص مراکز حجامت با اشاره به اینکه در منابع علمی و آکادمیک شواهد قطعی در تایید آن وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است برخی افراد نظر مثبت در خصوص انجام حجامت داشته باشند اما مستند دقیق علمی برای درمان بیماری ها در این زمینه وجود ندارد.
نظر شما