۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۷:۰۲

پیوند فرهنگی خوی و قونیه ایجاد شود

پیوند فرهنگی خوی و قونیه ایجاد شود

ارومیه - خبرگزاری مهر: معاون امورعمرانی استاندار آذربایجان غربی خواستار ایجاد پیوند فرهنگی مقبره شمس تبریزی در خوی با مقبره مولانا در قونیه کشور ترکیه شد.

به گزارش خبرنگار مهر در خوی، جواد محمودی بعد از ظهر دوشنبه در جریان بازدید اعضای شورای فنی از طرح توسعه بنای شمس تبریزی در خوی، با اشاره به جایگاه ویژه مقبره شمس تبریزی در فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی، افزود: پیوند فرهنگی این مکان با محل دفن شاعر نامی ایران "مولانا" در قونیه برای ارتقا جایگاه فرهنگ غنی اسلامی و معرفی شاعران نامدار ایرانی به جهانیان نقش بسزایی خواهد داشت.

وی ضمن تاکید بر لزوم تسریع در اجرای برنامه عمرانی توسعه مقبره شمس تبریزی، بیان داشت: در بازسازی و توسعه این مکان باید از اندیشه و هنر صاحبنظران عرصه معماری ایرانی اسلامی استفاده شود.

آزادسازی هفت هزار متر مربع اطراف محوطه آرامگاه شمس تبریزی

معاون استاندار و فرماندار شهرستان خوی نیز در جریان این بازدید با تشریح طرح توسعه محوطه مقبره شمس تبریزی گفت: طی چند سال گذشت هفت و 200 مترمربع از فضای اطراف مقبره شمس تبریزی آزاد سازی شده است.

غلامحسین عماری در ادامه از برگزاری کنگره بین‌المللی شمس تبریزی روز 20 آبان ‌ماه با حضور کارشناسان مجمع جهانی یونسکو خبر داد و افزود: کنگره بین‌المللی شمس تبریزی امسال با محوریت ایجاد پل فرهنگی بین آرامگاه حافظ در شیراز و آرامگاه شمس تبریزی برگزار می شود.

وی اظهار داشت: این کنگره با حضور مسئولان ارشد ملی و استانی ، میهمانان داخلی و خارجی و دوستداران شعر و ادب از تاریخ 14 تا 20 آبان ماه در شهرهای ارومیه و خوی برگزار می شود.

محمد بن علی بن ملک‌داد، ملقب به شمس‌الدین یا شمس تبریزی از صوفیان مشهور سده هفتم هجری بوده و شهرت او بیشتر به خاطر آشنایی مولوی با اوست و دیوان غزل‌های مولوی با نام کلیات شمس شناخته می‌شود.

شمس تبریزی اولین بار در سال ۶۴۲ هجری قمری به قونیه رفت و با مولانا دیدار کرد، مریدان مولانا به دشمنی با شمس برخاستند و شمس ناگزیر از قونیه رفت و در سال ۶۴۳ به قونیه بازگشت و دوباره مورد آزار مریدان مولانا قرار گرفت تا سال ۶۴۵ که ظاهرا برای آخرین بار از قونیه رفت و ناپدید گشت.

در مورد سرنوشت وی اطلاع دقیقی در دست نیست، از شمس اثری در دست نیست، مریدان سخنان وی را که در مجالس مختلف بر زبان آورده، گردآوری کرده‌اند که این اثر به نام «مقالات شمس تبریزی» معروف است.

مزار شمس تبریزی که از چندین قرن پیش در شهر خوی شناخته می‌شده است، پس از یک دوران فراموشی، در دهه‌های اخیر توسط محققان بازشناسی شده و نسبت به بازسازی مزار شمس تبریزی در خوی اقدام شده است.

کد خبر 1168892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha