به گزارش خبرنگار مهر در بابلسر، احمد قدیری ظهر سه شنبه در مراسم آغاز صید ماهیان استخوانی مازندران در شرکت تعاونی ماهی گیری پره کلویر جویبار به وضعیت صید و صیادی استان اشاره کرد و گفت: به منظور بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر اتحادیه صیادی پره استان در دو سال اخیر 30 میلیون قطعه بچه ماهی در دریای خزر رها کرده است.
وی به آلودگی صد در صدی رودخانه های مازندران اشاره کرد و افزود: به دلیل آلودگی بیش از حد رودخانه های مازندران تکثیر طبیعی ماهیان استخوانی به حد صفر رسید.
وی به وجود 103 رودخانه بزرگ و کوچک در مازندران اشاره کرد و گفت: به دلیل بی توجهی و عدم نظارت درچند سال اخیر 23 رودخانه مهم شیلاتی استان نیز آلوده شده اند.
قدیری اعلام کرد: براساس آمار انستیتو خزرشناسی سالانه از 11 رودخانه کشور آذربایجان 678 میلیون مترمکعب انواع آلودگی ها وارد خزر می شود.
سالانه از سه رودخانه روسیه 285 میلیون مترمکعب آلودگی وارد دریای خزر می شود
وی ادامه داد: سالانه از سه رودخانه روسیه به ویژه رودخانه ولگا 285 میلیون مترمکعب آلودگی وارد دریای خزر می شود.
مدیرعامل اتحادیه صیادی پره مازندران مقدار ورود انواع آلودگی ها از طریق رودخانه های سه استان شمالی ایران را سالانه 500 میلیون تن اعلام کرد و گفت: از آنجایی که دریای خزر 28 متر پایین تر از سطح آب جهان قرار دارد توجه به ورود آبهای سالم به این دریا ضروری است.
قدیری اظهارداشت: آلودگی دریای خزر علاوه بر اینکه به صنعت ماهیگیری و ذخایر آبزی این دریا خسارت زیادی وارد کرده است به صنعت گردشگری نیز وارد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل آلودگی دریای خزر، گردشگران کمتر رغبت می کنند در این دریا شنا کنند.
قدیری از واگذاری 270 هزار رشته دام ماهیگیری به شرکتهای تعاونی پره استان مازندران در سال جاری خبر داد و افزود: پارسال شرکتهای تعاونی استان از محل استحصال انواع ماهیان استخوانی از دریای خزر 300 میلیارد ریال درآمد کسب کردند.
نظر شما