به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیتالله محمدتقی مصباحیزدی سهشنبه در جمع طلاب مدرسه علمیه صدوق در سخنانی اظهار داشت: در سالهای اخیر گردنههای هولناکی برای کشور بوجود آمد که اگر تدابیر مقام معظم رهبری نبود کشور به ورطه هلاکت سقوط میکرد و شخص مقام معظم رهبری تنها کسی بود که با تدبیر حکمیانه خود این کشتی را از این طوفان سالم به ساحل امن رساند.
وی در ادامه با بیان اینکه رهبران و حاکمان دیگر کشورها دچار مفاسد اقتصادی و اخلاقی متعددی هستند، خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در تمام دوران مسئولیت خود در نظام جمهوری اسلامی یک نقطه ضعفی که دشمن بتواند روی آن تکیه کند ندارند.
رئیس موسسه آموزشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اگر قدر نعمت ولایت را بشناسیم بطور فطری انگیزه سپاسگزاری در ما به وجود خواهد آمد.
آیت الله مصباح یزدی گفت: باید در حمایت از رهبری و نظام اسلامی وظایف خود را درست بشناسیم روحانیون و طلاب نیز در این راستا باید خوب درس بخوانند، تبلیغ کنند و به دستورات اسلام عمل کرده و دیگران را به عمل دعوت کنند.
عضو مجلس خبرگان دربخش دیگری ازسخنان خود دوران قبل و بعد ازانقلاب را مقایسه کرد و افزود: انتقال از دوران طاغوت ستمشاهی به عصر امروز که مشکلاتی نیز در آن وجود دارد، شبیه انتقال از کفر به ایمان است.
استاد برجسته حوزه با بیان اینکه برای شناختن نعمت انقلاب باید جامعه امروز را با دوران قبل از انقلاب مقایسه کنیم اظهار داشت: انقلاب اسلامی حادثهای بزرگ بود که دنیا را لرزاند و مسیر کشور را عوض و تحولات اساسی و بنیادین را به وجود آورد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، ادامه داد: خیلی از بزرگان و علما باور نمیکردند که قبل از ظهور امام زمان(عج) چنین تغییری و انقلابی دینی در کشور ایجاد و حکومت اسلامی مستقر شود.
باید قدر نعمت ولایت را بدانیم
وی ابراز داشت: طلاب جوان آیندهساز و امید حوزههای علمیه هستند و احساسی که شما به مقام معظم رهبری دارید، نشاندهنده رشد، آگاهی و بصیرت شما است که این نعمت بزرگ را درک کردهاید و قدر آن را میدانید.
عضو جامعه مدرسین اظهار داشت: شناخت نعمت مهم است و بسیاری نعمتها وجود دارد که ما از قدردانی آنها غافلیم و نعمت ولایت نیز یکی از آن هاست که باید در این خصوص قدر آن را دانسته و نسبت به آن سپاسگذاری نماییم.
وی گفت: نعمتهای فراوانی خداود به ما داده است اگر انسان تمام عمر خود را صرف شکرگذاری از این نعمتها کند باز هم کم است.
مصباحیزدی با بیان اینکه هیچگاه جامعهای از ضعف و کمبود و انحراف خالی نبوده ولی در عصر ما کمتر از دیگر زمانها وجود دارد اظهار داشت: باید شکرگزار این مقطع تاریخی که انقلاب در آن به وجود آمده است باشیم، و نباید در برابر نعمتهای الهی ناسپاسی کرد و نعمتهای بزرگ را از خود سلب کنیم.
بلاهای الهی نوعی نعمت است
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: طبع انسانها همواره توام با غفلت و جهل است، خداوند بواسطه انواع بیماریها، سیلها، فقر و زلزله به انسان هشدار میدهد تا از خواب غفلت بیدار شود.
وی با بیان اینکه اگر ریشه همه نابسامانیها، انحرافات و سقوطهای انسان را غفلت بدانیم سخنی به گزاف نگفتهایم، ادامه داد: بلاهایی که خداوند برای انسان بوجود می آورد به نوعی نعمت الهی بشمار میروند که اگر این موارد نباشد انسانها در خواب غفلت بسر خواهند برد.
آیت الله مصباح یزدی کلید ورود در مسیر ترقی و تکامل را آگاهی و بصیرت دانست و افزود: اگر بخواهیم از مرز حیوانیت خارج شویم باید از خواب غفلت خارج شویم و به اهداف آفرینش و نعمتهای بزرگ الهی پی ببریم، در این صورت هوشیاری و آگاهی در انسان پدیدار خواهد شد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) درادامه با بیان اینکه زمانی قدر نعمتهای الهی را میدانیم که آن را در اختیار نداشته باشیم بیان کرد: وجود برخی آفات و فسادها نباید ما را ازدیگر نعمتها غافل کند واگر میبینیم گاهی در زندگی گرفتاری ها تشدید میشود به خاطر ناسپاسیها به نعمتهای الهی است.
وی عنوان کرد: خداوند در بسیاری از آیات قرآن که قومی را مورد نکوهش قرار میدهد آنها را غافلین مینامد و اینکه قرآن اسم خود را ذکر میگذارد و وظیفه پیامبران را تذکر میداند به خاطر آن است که انسانها همواره دچار غفلت میشوند و باید به آنها یادآوری کرد.
پیشرفت روحانیت در درس خواندن، تقوا و درک مسائل روز جهان و جامعه است
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کار روحانیت درس خواندن و درس دادن و ارشاد دیگران است که اگر این کاربدرستی انجام شود نعمتهای خداوند افزایش مییابد ولی اگر به فکر نعمتهای شخصی خود باشیم خود را ازلحاظ شخصیتی پایین آوردهایم.
وی بیان کرد: گام نهادن در مسیر شهوانی و امور حیوانی یعنی دور شدن از مسیر خدا، که گاهی این انسانها از نعمتهای الهی در این مسیر استفاده میکنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه باید همواره رضایت خداوند را مد نظر قرار دهیم افزود: خداوند کریمتر از آن است تا کسانی که در مسیر بندگی خداوند قدم میگذارند را رها کند و این کوته نظری ما است که به فکر درآمد و زندگی رفاهی خود باشیم که این در شأن یک مومن آگاه نیست.
وی در پایان تأکید کرد: قوام و پیشرفت روحانیت در درس خواندن، تقوا و درک مسائل روز جهان و جامعه است و همه باید به فکر انقلاب باشیم و دستاوردهای آن را حفظ کنیم.
نظر شما