به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، عبدالرضا رحمانی فضلی عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان قزوین که در استانداری برگزار شد اظهار داشت: پیشگیری از تخلف در دستگاههای دولتی به عنوان یک اصل و اولویت در فعالیتهای دیوان محاسبات جدی گرفته می شود و با برنامه طراحی شده درصددیم تفریغ بودجه به موقع به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.
رحمانی فضلی اضافه کرد: بودجه سال قبل حدود سه ماه زودتر از زمان تعیین شده تقدیم مجلس شد و امسال هم این کار با جدیت دنبال خواهد شد.
رئیس دیوان محاسبات کشور حسابرسی ضمنی را از کارهای خوب انجام شده دانست و گفت: با این کار و حسابرسی سه ماهه در طول یکسال بیش از چهاربار عملکرد بودجه جاری کنترل می شود و با اعلام و تذکر انحرافات احتمالی دستگاهها به عنوان مشاور نسبت به جلوگیری از تخلفات اقدام می شود.
مدیران سرمایه و بیت المال کشور هستند
فضلی مدیران نظام اسلامی را سرمایه ای ارزشمند و بیت المال دانست و اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا خدمات شبانه روزی مدیران کشور زیر سئوال نرود و کارهای خوبشان نادیده گرفته نشود.
رئیس دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: ارزیابیهای ما نشان می دهد به دلیل تنوع قوانین در کشور بیش از 75 درصد تخلف و انحراف از برنامه و قانون در دستگاههای اجرایی بدلیل بی اطلاعی و عدم تسلط مدیران به قوانین رخ می دهد و به همین دلیل با راه اندازی ستاد فنی و حقوقی و ارائه دیدگاههای کارشناسی زمینه این خدمت را فراهم کرده ایم تا مدیران مالی دستگاهها بتوانند سئوال، شبهه و اشکالات قانونی خود را در این ستاد مطرح و برطرف کنند.
وی گفت: با تشکیل کمیته های تخصصی دیگر مانند کمیته نفت، بانک، صنعت، حساب ذخیره ارزی، هدفمند کردن یارانه ها زمینه بهینه شدن فعالیت دستگاهها و کاهش تخلفات و حمایت از مدیران فراهم شده است.
رئیس دیوان محاسبات کشور یکی از اساسی ترین و بزرگترین کارهای دیوان محاسبات را نظارت همزمان عنوان و تصریح کرد: با اجرای این طرح که به صورت الکترونیکی آغاز شده است ضمن نظارت لحظه به لحظه فعالیت دستگاه اجرایی به صورت آن لاین، با دستگاه اجرایی مرتبط بوده و پاسخگوی مسائل هم خواهیم بود.
وی گفت: در شرایط فعلی ناظران هیچ مسئولیتی ندارند اما در سیستم آن لاین تمامی حسابرسان دیوان محاسبات هم جوابگوی عملکرد دستگاه خواهند بود و با این کار انقلابی بزرگ در بخش نظارت و هدایت صحیح هزینه ها و استفاده از منابع صورت خواهد گرفت.
رحمانی فضلی حسابرسی عملکردی را ازدیگر برنامه های دیوان محاسبات ذکر کرد و گفت: امروزه مشخص شده است که عوامل توسعه مانند نیروی انسانی، سرمایه، تکنولوژی دیگر به تنهایی قادر به توانمند شدن فدرت اقتصادی نمی تواند کمک کند بلکه بهره وری و استفاده مناسب از امکانات تعیین کننده است.
نظر شما