به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی ثمره هاشمی پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران در باشگاه برق ساری افزود: هم اکنون هزینه اجرای پروژههای بخش آب در کشور بالا بوده که باید بهره وری کار را در وزارت نیرو ارتقا دهیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی پروژههای وزارت نیرو بیش از میزان واقعی خود زمان میبرد که باید سرعت اجرای پروژهها در کشور ارتقا یابد.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به اینکه برگزاری مناقصهها، عملیات مالی، عمرانی و اداری در شرکت آب و فاضلاب کشور باید شفاف سازی شود، تصریح کرد: افزایش بهره وری شعار جدی وزارت نیرو است.
وی با تاکید بر اینکه بهره وری و تولید کار در ایران اکنون 12 تا 20 درصد است، یادآور شد: این نقیصه ناشی از عدم وجود سیستم برنامهریزی و سازماندهی مدیران برای ارتقای نیروی انسانی است.
ثمره هاشمی با بیان اینکه ملاک سنجش مدیران در وزارت نیرو و شرکتهای آب و فاضلاب کشور از طریق سیستمهای بهره وری و شفاف سازی است، افزود: هم اکنون سرانه مصرف آب در کشور بسیار بالا بوده به طوری که این میانگین مصرف در استانهای مختلف کشور متغیر است.
وی با بیان اینکه میانگین مصرف آب در استانهای کشور بین 40 لیتر تا 300 لیتر در ثانیه است، افزود: هم اکنون سرانه مصرف آب در کشورهای غنی از نظر منابع آبی به 100 لیتر در شبانه روز هم نمیرسد که نشان از تغییر فرهنگ الگوی مصرف در جامعه است.
ثمره هاشمی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مردم باید فرهنگ مصرف آب را در ایران تغییر دهند، افزود: در غیر این صورت آینده کشور از نظر آبی چندان روشن نبوده و نمیتوانیم تقاضاهای افراد را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون بسیاری از پروژههای بخش فاضلاب به رغم گذشت 15 سال از آغاز اجرای آن هنوز پایان نیافته افزود: متاسفانه این فاضلابها همچنان محیط زیست کشور را تهدید و منابع آبی ما را آلوده میکند.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه استفاده مجدد از پسابهای فاضلاب و احیا و بازسازی سیستمهای فاضلاب جدید باید در دستور کار مدیران استانها قرار گیرد، افزود: پروژهها و طرحهایی که هزینههای بالا دارند نیازمند بازنگری هستند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها در برهه کنونی در بخش آب مشخص نیست، افزود: مدیران آب و فاضلاب استانها باید از طریق اعمال تبصره 3 برای توسعه منابع آب و افزایش درآمد خود بیافزایند.
ثمره هاشمی با تاکید بر اینکه ادارات آب و فاضلاب شهری و روستایی در استانها باید خود را منفک از یکدیگر تلقی کنند، افزود: بسیاری از پروژههای آبرسانی روستایی از طریق شرکتهای آب و فاضلاب شهری انجام خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه شرکتهای آب و فاضلاب به عنوان شرکتهای خدمات رسان باید در استانها اعمال وظیفه کنند از مدیران آب و فاضلااب استانها خواست تحت هیچ شرایطی تلفنهای همراه را خاموش نکنند.
در پایان این مراسم ضمن تقدیر از زحمات محمد علی سلیمی در طول مدیریت چهار ساله اش، محمد تقی حسینزاده به عنوان مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب مازندران منصوب شد.
حسین زاده پیش از این معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب مازندران بوده است.
نظر شما