به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، محمد نصوری بعداز ظهر پنجشنبه در سمینار آموزشی کنترل، مدیریت سیلاب و مهندسی رودخانه ها با اشاره به اینکه استان هرمزگان در معرض خطر بسیاری ار بلایای طبیعی قرار گرفته است، بیان داشت: حدود 70 درصد از مناطق مختلف استان هرمزگان سیل خیز است و با توجه به پراکنش بارندگی و کمبود پوششهای گیاهی و توسعه بی رویه سکونت گاههای روستایی در استان هرمزگان شدت وقوع سیل در این استان بسیار بالا است و باید برنامه ریزیهای دقیقی برای کاهش خسارات ناشی از سیل صورت گیرد.
نصوری اظهار داشت: فقط در شش ماهه اول امسال بیش از 60 زمین لرزه در استان هرمزگان رخ داده است و استان هرمزگان در معرض بلایای دیگری مانند خشکسالی، طوفان و طوفانهای دریایی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در برنامه ریزیها باید به طور ویژه ای به موضوع بلایای طبیعی توجه شود و باید از هر فرصتی برای افزایش آگاهی جامعه برای مقابله با این پدیده ها استفاده کنیم.
معاون عمرانی استانداری هرمزگان با اشاره به توسعه شهرها و روستاها، اظهار داشت: اگر توسعه شهرها و روستاها درست و منطقی صورت نگیرد و اطلاعات و آگاهی بیشتری در مورد حوادث طبیعی به مردم داده نشود عمق آسیب پذیری ناشی از این حوادث بسیار بیشتر می شود و باید سطح دانش عمومی را بالا ببریم.
وی با اشاره به فقدان برنامه آمایش سرزمینی در مدیریت منبع آب و رودخانه ها، عنوان کرد: در حال حاضر برنامه آمایش سرزمینی در بیش از یک یا 2 استان انجام نمی شود و با اجرای این برنامه بسیاری از خسارت کاهش می یابد.
معاون عمرانی استانداری هرمزگان گفت: متاسفانه بعد از هر بارندگی که خسارات زیادی به وجود می آید همه می خواهند این خسارات را جبران کنند و از این امر غافل هستیم که فرصت بسیار زیادی برای برنامه ریزی و کاهش این خسارات داشتیم و این کار را انجام نداده ایم.
نصوری تاکید کرد: باید با فرهنگ سازی بسیاری از مباحث مقابله با بلایای طبیعی را به کودکان و نوجوانان آموزش دهیم تا در آینده شاهد مشکلات کمتری باشیم.
نظر شما