محمد پورکاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طرح پرورش ماهی خاویاری در قفس در آبهای داخلی برای اولین بار در کشور از سوی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان با مشارکت اداره کل شیلات گیلان و مرکز بازسازی ذخایر آبزیان دریایی شادروان دکتر یوسفپور سیاهکل با اعتبار 200 میلیون ریال در حال اجراست.
وی عنوان کرد: پرورش ماهی خاویاری در قفس یکی از روشهای رایج پرورش ماهی در جهان است که در بسیاری از کشورها بویژه چین و روسیه در حال اجراست، در این دو کشور میزان تولید و پرورش ماهیان خاویاری در قفس به ترتیب 10 و دو هزارتن در سال است.
رئیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری گفت: هدف از اجرای این طرح ایجاد پایلوت تولیدی، ترویجی به منظور توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور بدون اتکا به مصرف برق و بومی سازی تکنولوژی پرورش ماهیان خاویاری در قفس و جذب مشارکت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و توسعه صنعت پرورش ماهیان خاویاری است.
تولید ماهی بدون صرف انرژی مهمترین مزیت پرورش ماهیان خاویاری در قفس است
وی همچنین امکان بهره برداری بهینه از منابع آبهای داخلی، آببندانها و دریاچه های پشت سدها، تولید ماهی بدون صرف انرژی، عدم نیاز به اراضی کشاورزی، استخر و سیستم پمپاژ، پائین بودن هزینه های سرمایه گذاری اولیه و هزینه تولید نسبت به سایر روشهای پرورش را مهمترین مزایای پرورش ماهیان خاویاری در قفس نام برد.
پورکاظمی ادامه داد: پرورش ماهی خاویاری در قفس در آبگیرها، آببندانها و دریاچه های پشت سدها که دارای شرایط مناسب محیطی بوده و عمق آنها کمتر از شش متر نباشد، میسر است.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون افزون بر 100 سد مخزنی با حجم آبگیری بیش از 26 میلیارد مترمکعب و دهها آبگیر و آببندان در نقاط مختلف کشور وجود دارد که برای پرورش ماهی خاویاری می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد.
رئیس انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری اظهارداشت: با ساخت هر واحد مزرعه پرورش ماهی خاویاری در قفس به ظرفیت 10 تن حداقل برای سه نفر بطور مستقیم و برای دهها نفر بطور غیرمستقیم شغل ایجاد می شود.
وی بیان داشت: بنابراین اجرای این طرح در زمینه توسعه صنعت پرورش ماهیان خاویاری در کشور بسیار ارزشمند بوده و پیش بینی می شود، دستاوردهای همچون تولید گوشت با کیفیت و ارزان قیمت، استفاده بهینه از منابع آبی برای تولید و پرورش ماهیان خاویاری، کاهش قابل توجه هزینه های سرمایه گذاری اولیه و کوتاه کردن زمان ساخت و راه اندازی مزارع پرورش ماهیان خاویاری را به همراه داشته باشد.
پورکاظمی یادآور شد: این طرح با استفاده از شش دستگاه قفس توری ساخته شده از لوله های فلزی گالوانیزه که شناوری آنها بوسیله بشکه های 220 لیتری تامین شده در ابعاد 5 در 5 متر به ارتفاع 2.5 متر در حال انجام است، در این گونه فیل ماهی در تراکمهای سه، پنج و هفت کیلوگرم در هر مترمکعب در حال پرورش هستند.
نظر شما