به گزارش خبرگزاري مهر، اياد علاوي نخست وزير دولت موقت عراق در گفتگو با روزنامه الزمان گفت : انتخابات درعراق در موعد مقرر آن يعني در ماه ژانويه آينده برگزار خواهد شد.
وي درباره تسهيلات وامكاناتي كه دولت موقت عراق مي تواند به مهاجران عراقي خارج از كشور در صورت بازگشت به عراق اعطا كند، گفت: عراق به همه مردم فرزندانش نياز دارد .
علاوي گفت : بازماندگان رژيم سرنگون شده صدام خواهان ادامه بي ثباتي و ناامني در عراق هستند .
وي افزود : با وضعيت فوق العاده و خطرناكي روبرو هستيم تجاوزات و نقض هايي نيز صورت گرفته است برخي جريان ها با دولت موقت خصومت دارند اما موضع آنها در نتيجه سياست هاي دنبال شده كنوني كه مورد حمايت تمام نيروهاي سياسي است ، كم كم در حال بهبود شدن است .
اياد علاوي گفت : به رغم دشواري شرايط همه عراقي ها بايد در سازندگي كشور شركت كنند .
به گزارش مهر، نخست وزير دولت موقت عراق گفت : 262 گور دسته جمعي از قربانيان رژيم سابق عراق كه همه آنها زنده به گور شده بودند، كشف شده است .
وي درباره اوضاع كنوني عراق گفت : تروريست هايي از مغرب، پاكستان، سوريه و عربستان وارد عراق شده اند كه هدف همه آنها اذيت كردن عراق وعراقي ها با استفاده از حملات انفجاري و بمباران با همكاري عوامل رژيم سابق است.
علاوي تاكيد كرد : هنگامي كه امكانات ما افزايش يابد و عمليات بازسازي ارتش و پليس و نيروهاي گارد ملي شتاب به خود گيرد و اوضاع اطلاعاتي نيز سر و سامان بگيرد در آن هنگام شديدترين ضربات را به اين دشمنان خواهيم زد.
وي به كمك هاي نظامي برخي كشورها به عراق اشاره كرد و گفت : اردن 150 دستگاه زره پوش ، امارات 180 دستگاه دستگاه تانك و مصر نيز 50 دستگاه تانك به ما هديه كرده اند و مذاكراتي را با روسيه و بلژيك انجام داده ايم همچنانكه از جرج بوش رئيس جمهور آمريكا خواسته ايم امكانات نظامي دراختيار ما قرار دهد.
نخست وزير دولت موقت عراق از سفر القريب الوقوع خود به اوكراين براي ديدار با رئيس جمهور اين كشور خبر داد.
علاوي درباره آخرين اوضاع نجف و فلوجه گفت : فلوجه متاسفانه به عنوان پناهگاه و مركز نيروهاي شرور تبديل شده است.
وي افزود: چهارشنبه به آنها آخرين هشدار را دادم و گفتم اگر سلاحهاي خود را بر زمين نگذاريد با شما به شدت برخورد خواهيم كرد.
علاوي درباره ديدارش با نمايندگان مردان مسلح گفت : با نمايندگان كساني كه به جيش المهدي و عناصر ديگر معروف هستند، ديدار كردم من با گروه هايي از سامراء، فلوجه والرمادي رو در رو صحبت كردم.
وي افزود: از آنها پرسيدم چه مي خواهيد؟ آيا مي خواهيد صدام بار ديگر براي حكومت برگردد؟ به آنها گفتم اين براي شما عيب است زيرا صدام در سوراخي در زير زمين قايم شده بود، آيا شما مي خواهيد شخصي مانند بن لادن بر عراق حكومت كند واگر چنين هدفي داريد خوب بفرماييد.
علاوي گفت: به آنها گفتم اگر هدفشان اخراج نيروهاي چند مليتي است بايد در انتخابات ماه ژانويه مشاركت كنند و اگر از سوي عراقي ها انتخاب شدند بايد به سازمان ملل بروند تا قطعنامه اي را براي تحقق اهدافشان بدست آورند، برويد.
وي درباره گرايش هاي عمليات سياسي گفت : گرايش و رويكرد اول اين است كه به شكل متعادل و مطمئن به سمت انتخابات عمومي در ژانويه آينده پيش رويم .
علاوي درباره آمادگي ها براي برگزاري اين انتخابات تاكيد كرد: ما مقدمات لازم را مانند كنفرانس ملي عراق كه در آن نمايندگاني از جامعه و نيروهاي سياسي از كردستان و تمام مناطق عراق شركت داشتند، انجام داديم و 200 عضو به عنوان مرحله اول تا برگزاري انتخابات انتخاب شدند.
نخست وزير دولت موقت عراق افزود: بخش دوم عمليات سياسي بازگشت عراق به محيط عربي واسلامي و جهان است و به رغم امكانات محدود ما اين موضوع روند شتاب گونه به خود گرفته است .
علاوي درباره جزئيات مربوط به اين گرايش و رويكرد گفت : ما يك كميته سه جانبه را متشكل از نمايندگاني از عراق ، سوريه و نيروهاي چند مليتي براي بررسي اوضاع مرزها و مسائل مربوط به عبور عناصر تروريست تشكيل داديم همچنين درخواست كرديم يك نشستي با حضور كشورهاي همسايه و نمايندگان هشت كشور صنعتي و سازمان ملل و مالزي به عنوان رئيس سازمان كنفرانس اسلامي و نمايندگاني از اتحاديه اروپايي و چين برگزار شود.
وي بخش سوم اين روند را مساله وحدت ملي عراق خواند و گفت : كنفرانس مهمي در كردستان با نظارت آقاي بارزاني برگزار شد كه در آن موضوع آشتي و وحدت ملي مطرح شد.
علاوي گفت : اين موضوع مهمي براي رهايي از روح انتقامجويي است، ما بايد يك جامعه واحد براي پيشرفت رو به جلو ايجاد كنيم .
وي سازندگي و اوضاع اقتصادي را ديگر اولويت دولت خود خواند و گفت : ما وارث سوء مديريت ائتلاف و رژيم صدام كه زيرساخت اقتصادي ما را ويران كرد و اموال ملت را به يغما برد، هستيم.
وي با اشاره به اينكه عراق با مشكلات بزرگي در راه پيشرفت وتحول اقتصادي و توسعه خود مواجه كرد، مشكل اول را افزايش بدهي هايي خواند كه رژيم صدام برجا گذاشت و حجم آن بين 111 تا 127 ميليارد دلار مي شود كه اين مبلغ سواي غرامت ها و نيز پرداخت هايي كه بايد به شركت ها صورت گيرد، است.
علاوي درباره رويكرد دولت موقت در بخش نفت گفت : ما شوراي عالي سياست گذاري در امور نفت را تشكيل داديم و شركت ملي نفت كشور و شركت ملي گاز عراق نيز بار ديگر احيا خواهند شد و تمام اين موسسات رقابتي و غير وابسته به دولت خواهند بود و شوراي هاي مديريتي آنها را اداره خواهد كرد و تلاش مي كنند اقتصاد كشور را شكوفا كنند و سرمايه گذاران خارجي را به كشور جذب كنند.
نخست وزير دولت موقت عراق پيشرفت اين كشور را به بازسازي ارگان هاي دولتي و جامعه مرتبط دانست و گفت : ما همچنان در ابتداي راه سازندگي هستيم و سازندگي بر پايه هايي قرار گرفته است كه تمام نيروهاي سياسي بر روي آن اتفاق نظر دارند و اين پايه ها شامل دمكراسي، حقوق بشر و حاكميت قانون و فدراليسم است.
نظر شما