به گزارش خبرنگار مهر، معمار در این کتاب آثار و دیدگاههای شعری نیما یوشیج، احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، نصرت رحمانی، منوچهر آتشی، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، سیاوش کسرائی، یدالله رویایی، رضا براهنی، احمدرضا احمدی، شمس لنگرودی و سید علی صالحی را مورد توجه و نقد قرار داده است.
مولف در نوشتن این کتاب سعی کرده است تا به چکیدهای از مهمترین نکات شایان توجه در مورد آثار،احوال و نظرات این شاعران بپردازد و همچنین تعدادی از از اشعار آنان را که به نظر وی بهترین آثار این شاعران است بهعنوان نمونه برای مخاطبان در این کتاب گردآورد.
در بخش بررسی جزئیاتی از شعر شمس لنگرودی با عنوان "روز در لایههای پیاز" میخوانیم: یکی از مهمترین امکان شعر شمس در دوره بالندگی، خواص بصری آن است. شرایط بصری در شعرهای لنگرودی در این دوره به سبب ایجازی که دارد و فشردگی و سادگی خیال آن شوق برانگیز است.
در قسمت دیگر این مقاله آمده است: گذر از روایتهای کلان و زبان خطابی که هر چند با روح دوران مطابقت دارد اما با روحیه و روان شاعر منطبق نیست به سمت درامی رمانتیک با لحنی طناز و تند و تیز که دارای کیفیتهای واقعگرایانه است از شعرهای کتاب "نتهایی برای بلبل چوبی" به بعد مسیر نو شعر شمس را با مشخصههای بارز آن به ما نشان میدهد.
کتاب "تفریق جمعی" با شمارگان 1650 نسخه در 360 صفحه و به قیمت 6500 تومان منتشر شده است.
نظر شما