علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر در ورامین اظهار داشت: شهرستان ورامین در پنج سال گذشته رشد 10 برابری در گلخانه ها داشته به طوری که از 140 هکتار به یکهزار و 400 هکتار توسعه یافته است.
وی افزود: حدود 60 درصد این گلخانه ها فلزی و دارای پروانه بهره برداری بوده و 40 درصد آنها سنتی یا چوبی و فاقد پروانه بهره برداری هستند.
این مسئول بیان داشت: با شرایط موجود منطقه، هزینه ساخت گلخانه های فلزی حدود سه برابر گلخانه های سنتی است و به دلیل تسهیلات بانکی نامناسبی که وجود دارد، بسیاری از کشاورزان به سمت روش قدیمی گلخانه سنتی روی می آورند.
وی ادامه داد: از آنجا که نکات فنی در احداث سازه های گلخانه ای سنتی کمتر رعایت می شود، وزارت کشاورزی تصمیم گرفت جهت توسعه گلخانه های فلزی، از صدور پروانه بهره برداری برای گلخانه های سنتی خودداری کند.
حیدری عنوان کرد: در حالیکه باید گلخانه های سنتی، هدایت و به سمت گلخانه های فلزی تشویق می شدند، این تصمیم نه تنها جلوی رشد آنها را نگرفت بلکه منجر به افزایش آن نیز شد.
گلخانه های سنتی بدون نظارت و آمار دقیق
وی افزود: در طول سه سال گذشته و با اجرای این طرح، کشاورزان دارای گلخانه های سنتی به دور از نظارت جهادکشاورزی فعالیت کردند و باعث شد که آمار دقیقی از آنها وجود نداشته باشد.
این مسئول تأکید کرد: مکاتبات بسیاری جهت رفع این مشکل با مسئولان ارشد صورت پذیرفت اما تا این لحظه نتیجه ای در بر نداشته است و همچنان این مشکل پا برجاست.
وی افزود: اکثر کشاورزان از طریق تسهیلات بانکی دست به احداث گلخانه زده اند و به ازای هریک مترمربع گلخانه، 30 هزار تومان هزینه کرده اند.
کشاورزان نمی توانند بدهی های بانکی را بازپرداخت کنند
کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان ورامین گفت: گرانی نهاده های گلخانه ای و هزینه های جاری با قیمت محصولات همخوانی نداشته و نوساناتی در بازار به وجود آورده است تا به عاملی تبدیل شود که کشاورزان نتوانند بدهی بانکی را بازپرداخت کنند و اقساط را به بانک برگردانند.
وی خاطرنشان کرد: بالا بودن سود بانکی در کشورمان از یک طرف و از طرف دیگر پرداخت وام در کوتاه مدت، مشکل کشاورزان را دوچندان کرده است.
وی افزود: اگر پرداخت وام ها از پنج سال به هشت تا 10 سال افزایش یابد، کشاورزان با خیال آسوده تری کار می کنند.
حیدری تأکید کرد: فراهم آوردن زمینه صادرات محصولات گلخانه ای یکی دیگر از راههایی است که این مشکل را برطرف می کند.
کارشناس امور باغبانی جهادکشاورزی ورامین اضافه کرد: علاوه بر ارائه تسهیلات بانکی، کاهش هزینه ها، تناسب بازار و حمایت های دولتی می تواند کمک بسزایی در جهت رفع این مشکل باشد و نقش ارزنده ای را ایفا کند.
نظر شما