سعید رسالی احدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای حفظ بافت تاریخی و گردشگری منطقه، شبکه برق هوایی روستای کندوان اصلاح و بهینه سازی می شود.
وی افزود: با برچیدن کامل شبکه فشار ضعیف هوایی به طول سه کیلومتر و تبدیل آن به شبکه فشار ضعیف زمینی، بافت تاریخی روستای کندوان حفظ و احیا خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت تبدیل شبکه برق هوایی به زمینی، افزود: روستای تاریخی و صخره ای کندوان به جهت ویژگی منحصر بفردش با مناظر زیبا، نوع کالبد و آداب و رسوم روستا، تبدیل شبکه برق هوایی آن به زمینی ضروری بود که با هماهنگی و تامین اعتبار لازم از سوی استانداری و همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، عملیات اجرایی کابل کشی زمینی آغاز شد.
رسالی احدی اضافه کرد: عملیات اجرایی کابل کشب به طول 2.5 کیلومتر با صرف هزینه ای افزون بر 2.5 میلیارد ریال آغاز شده است.
وی تصریح کرد: برای تامین برق 292 مشترک این روستا، یک دستگاه ترانسفورماتور هوایی جدید به ظرفیت 400 کیلووات، 11 دستگاه تابلو پیلار 18 فیوزه و 90 دستگاه جعبه فیوز نصب خواهد شد.
مدیر توزیع نیروی برق شهرستان اسکو گفت: با توجه به موقعیت منطقه و سنگی بودن معابر روستا برای احداث شبکه روشنایی معابر به طول 2.8 کیلومتر کابل کشی و نصب 11 دستگاه تابلو روشنایی اقدام خواهد شد که نوع و طرح چراغ های منصوبه پس از هماهنگی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی نصب می شود .
روستای کندوان در فاصله 22 کیلومتری جنوب شرقی اسکو و 62 کیلومتری شهر تبریز از روستاهای شگفت انگیز ایران است که با خانه های هرمی شکل در دل صخره های سنگی، پیشینه ای 800 ساله دارد.
کندوان تنها روستای صخره ای جهان است که هنوز مردم در آن ساکن هستند و زندگی در آن جریان دارد.
یونس فاتح، فرماندار اسکو چندی پیش از احتمال ثبت جهانی این روستا در سال 92 خبر داده بود. گفته می شود، ساماندهی مجموعه روستای تاریخی کندوان نیز در این راستا صورت می گیرد.
نظر شما