۲۶ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۲۱

معاون وزیر نفت:

ثبات اقتصاد ژاپن در گروی نفت ایران است

ثبات اقتصاد ژاپن در گروی نفت ایران است

معاون وزیر نفت با تشریح دلایل افزایش حضور شرکتهای چینی در صنعت نفت کشورمان، ثبات اقتصاد انرژی ژاپن را در گروی نفت ایران دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن خجسته مهر درباره آخرین وضعیت مشارکت اینپکس ژاپن در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان، گفت: اینپکس تاکنون به طور رسمی انصراف خود را از حضور در توسعه این میدان نفتی اعلام نکرده است.

معاون برنامه ریزی وزیر نفت از میدان آزادگان به عنوان یکی از بهترین و جذاب ترین پروژه های صنعت نفت ایران یاد کرد و افزود: سال 2004 میلادی قراردادی با اینپکس برای مشارکت 75 درصدی در طرح توسعه آزادگان امضا شد اما این شرکت آسیایی با تحریک آمریکا، دولت ژاپن بزرگترین شانس خود را از دست داد.
 
دبیر ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت با یادآوری اینکه هم اکنون سهم مشارکت ژاپن در طرح توسعه این میدان مشترک نفتی با کاهشی 65 درصدی به 10 درصد رسیده است، اظهار داشت: طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی یک طرح اقتصادی و زود بازده بوده که از نرخ بازگشت سرمایه مطلوبی برخوردار است.
 
این مسئول نفتی با اشاره به اینکه وزارت نفت از سرمایه گذاری ژاپن در حوزه های مختلف نفت و گاز استقبال می کند، بیان کرد: ایران و ژاپن به عنوان به لحاظ فرهنگی و اجتماعی دارای مشترکاتی هستند، یک رابطه دیرینه در زمینه مسائل اقتصادی داشته و دارای مبادلات تجاری و بازرگانی بوده اند.
 
به گفته وی از جمله ویژگی روابط اقتصادی ایران و ژاپن مربوط به حوزه نفت و گاز و انرژی بوده که تهران همواره در تامین انرژی به ویژه نفت برای اقتصاد توکیو تعیین کننده بوده است.
 
خجسته مهر با اعلام اینکه ژاپنی ها اگر می خواهند آینده تامین انرژی کشورشان را تضمین کنند، باید دیپلماسی انرژی را بهبود دهند، تاکید کرد: ژاپنی ها باید بدانند ثبات و پایداری انرژی کشورشان در گرو مولفه های مختلفی همچون ایفای نقش در سرمایه گذاری بالادستی نفت و گاز و استفاده از عرضه مطمئن انرژی نفت و گاز ایران است.
 
معاون وزیر نفت افزود: علاوه بر نفت، بازار انرژی ژاپن در آینده می تواند از سرمایه گذاری در پروژه های هم بهره مند شوند.
 
وی با تاکید بر اینکه پروژه های بالادستی، میان دستی و پایین دستی صنعت نفت ایران همواره جذاب، اقتصادی، زود بازده و مطمئن بوده است، یادآور شد: ایران به دلیل موقعیت و ویژگی های منطقه ای و پتانسیل ممتاز انرژی دارای مزیتهای فراوان بوده و از بازار عرضه تقاضا و تجارت انرژی با ثباتب برخوردار است.
 
این مقام مسئول با اعلام اینکه بازارعرضه انرژی که تحت تاثیر سیاست های سلطه طلبانه قدرت ها قرار می گیرد نمی تواند دارای ثبات و امنیت باشد، گفت: چون ایران تحت سیاست های سلطه قرار نمی گیرد همواره امنیت انرژی برقرار است.
 
دلایل افزایش حضور چین در صنعت نفت ایران
 
خجسته مهر در خصوص حضور چین در حوزه های نفت و گاز ایران، توضیح داد: روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف دو یا چند جانبه بوده به طوری که سیاست ما در روابط اقتصادی به ویژه در حوزه نفت و گاز تعامل سازنده به جای رقابت بازدارنده است.
 
به گفته معاون وزیر نفت استقبال از سرمایه گذاری و امضای قرارداد منحصر به کشور خاصی نیست و همه کشورها و سرمایه گذاران می توانند در صنایع نفت و گاز رقابتی ایران حضور یابند.
 
خجسته مهر تاکید کرد: هدفمندی و آینده نگری شرکتهای چینی موجب شده تا منافع دو کشور تحت تاثیر القائات خصمانه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی علیه جمهوری اسلامی ایران قرار نگیرد و روابط دو کشور به خصوص در زمینه انرژی تحکیم یابد.
 
وی یادآور شد: در زمینه نفت و گاز قراردادهای بزرگی با شرکتهای چینی وجود دارد و در برخی قراردادها به زودی اولین مراحل تولید و استخراج نفت عملیاتی خواهد شد.
کد خبر 1173408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha