به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نعیم بدیعی در این نشست که عصر امروز دوشنبه در سالن حنانه دانشکده مطالعات برگزار شد گفت: این کتاب تنها مرجعی است که نظریه ها و روشها را در کنار یکدیگر قرار داده است.
وی افزود: این کتاب به جز توضیح کامل در خصوص فرستنده، گیرنده و پیامهای ارتباطی به آثار این پدیده هم می پردازد و روشها را به صورت کامل توضیح می دهد.
در ادامه این جلسه دکتر حسین افخمی استادیار دانشگاه علامه گفت: اهمیت این کتاب در چند سال گذشته به نشان داده شده و ترجمه و انتشار آن را به فال نیک می گیریم.
وی با تاکید بر این که در اهمیت انتشار آن شکی نداریم افزود: اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که کتاب با اشکالات تایپی و ویراستاری مواجه است.
وی با انتقاد از این که این کتاب بیشتر در حوزه روانشناسی اجتماعی کاربرد دارد بیان داشت: انتخابهای بهتری هم برای ترجمه وجود داشت که بتوانیم دو موضوع روانشناسی اجتماعی و مطالعات فرهنگی در بحث ارتباط جمعی را در کنار یکدیگر داشته باشیم.
دکتر افخمی ادامه داد: هم اکنون تعداد کتابهایی که بتوانیم در حوزه ارتباط جمعی به دانشجویان معرفی کنیم بسیار کم است و باید بر روی این مسئله تمرکز بیشتری داشته باشیم.
همچنین دکتر محمد مهدی منتظر قائم استادیار دانشگاه تهران استادیار گروه ارتباطات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی با انتقاد شدید از انتشار این کتاب پس از گذشت 29 سال گفت: پس از گذشت این همه سال کتابی که هیچ بار علمی ندارد چرا منتشر می شود؟
وی افزود: این کتاب چاپ سال 1981 است و در سال 1985 هم ویرایش دوم شد و هم اکنون سالها از آن می گذرد و کتابهای بسیاری با نگارشهای قوی در دانشگاههای معتبر دنیا تدریس می شود و ما تازه این کتاب را منتشر کردیم.
به گفته وی کتابهای جایگزین بسیاری وجود داشت که می توانست نتایج پر بارتری داشته باشد.
در ادامه این نشست دکتر تژا میرفخرایی استاد ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشگر برتر فرهنگی سال 84 نیز با تشکر از دکتر بدیعی برای نثر روان این کتاب گفت: یکی از نکات مثبت کتاب نظریه ها و پژوهشهای ارتباط جمعی ترجمه روان دکتر بدیعی است که برای دانشجویان بسیار مرجع خوبی است.
وی ادامه داد: این کتاب با اشکالات ویراستاری همراه است اما در آن روابط و نظریه های ارتباطات به خوبی توضیح داده شده است.
وی ادامه داد: این کتاب با اشکالات ویراستاری همراه است اما در آن روابط و نظریه های ارتباطات به خوبی توضیح داده شده است.
دکتر میر فخرایی این کتاب را برای کلاسهای اقناع و تبلیغ و ارتباط جمعی در مقطع لیسانس مناسب ارزیابی کرد و گفت: در حالی که دانشگاههای ما به سمت جزوه نگاری حرکت می کنند این کتاب با دربرگرفتن نظریه ها و روشها می تواند پاسخگو باشد.
دکتر بدیعی نیز در پاسخ به انتقادهای مطرح شده گفت: این که کتاب برای 29 سال پیش است ربطی به ترجمه اش ندارد و می تواند یک مرجع باشد.
وی ادامه داد: این که دانشگاهها به سوی جزوه نگاری پیش می رود خطر بزرگی است که سواد علمی کشور را تهدید می کند و نباید اساتید اجازه این موضوع را بدهند.
وی ادامه داد: این که دانشگاهها به سوی جزوه نگاری پیش می رود خطر بزرگی است که سواد علمی کشور را تهدید می کند و نباید اساتید اجازه این موضوع را بدهند.
وی در پایان با تاکید بر این که محتوای کتاب و علوم آن بر عهده نویسنده است بیان داشت: تنها نقد به ترجمه را می پذیرم و این که برخی لغات باید اصلاح شود.
نظر شما