۲۸ مهر ۱۳۸۹، ۸:۰۹

نوری: گویا قرارداد تیپ ملغی شده است/ یوسفی: تئاتر ما سیستم قانونمندی ندارد

نوری: گویا قرارداد تیپ ملغی شده است/ یوسفی: تئاتر ما سیستم قانونمندی ندارد

کارگردان‌هایی که این روزهای آثار خود را در تماشاخانه سنگلج به صحنه برده یا اجرا می‌کنند هم با اشاره به بسته نشدن قرارداد این شرایط را برای تئاتر ایران و گروه‌های نمایشی مناسب ندانستند.

جواد نوری کارگردان نمایش "روزی، گذری، روزگاری" که در تماشاخانه سنگلج اجرا می‌شود با اشاره به بسته نشدن قرارداد اجرای نمایش به خبرنگار مهر گفت: وقتی به شورای نظارت و ارزشیابی برای بستن قرارداد مراجعه کردم به من گفته شد پیش از رییس مرکز دستور بستن قراردادها را می‌داد ولی جدیدا آقای شاه‌آبادی دستور داده‌اند تا مشخص نشدن تکلیف اجرا و اساس بستن قراردادها، قراردادی بسته نشود.

این کارگردان تئاتر تأکید کرد: مرکز هنرهای نمایشی قرار است از این پس از تولیدات نمایشی حمایت کند نه اینکه خود تولیدات نمایشی داشته باشد. قرار است اساسنامه‌ای توسط معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی تدوین شود و طبق آن تنها درصدی حمایت از آثار نمایشی وجود داشته باشد. گویا قرارداد تیپ ملغی شده است.

نوری درباره وضعیت دریافت کمک هزینه پیش از اجرای نمایش گفت: پیش از این قبل از اجرای نمایش کمک هزینه می‌گرفتیم ولی حال این اتفاق نمی‌افتد و حتی پول گیشه‌ای هم که متعلق به گروه است باید به انجمن هنرهای نمایشی ایران برود و انجمن بعد از چند ماه پول گیشه را به گروه بپردازد.

میثم یوسفی کارگردان نمایش "ما کجا اینجا کجا" که چندی پیش اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج به پایان رساند نیز از اجرای نمایش بدون بستن قرارداد خبر داد و گفت: به نظر من کسی در بخش مدیریت تئاتر ایران در جای خود قرار ندارد. ما با مدیر تالار به توافقاتی می‌رسیم ولی متوجه می‌شویم که مدیر تالار هم از مدیر مافوق خود دستور می‌گیرد.

وی تأکید کرد: شورای نظارت و ارزشیابی تنها کار ممیزی را بر عهده دارد و جالب این است که شورا شکل  پوستر و بروشور را هم تعیین می‌کند. ولی وقتی بحث قرارداد که می‌شود آن را به بعد از اجرای نمایش موکول می‌کنند. گفته می‌شود بخشی از برآورد بودجه نمایش از طریق گیشه تأمین می‌شود و این در حالی است که 20 درصد گیشه هم توسط انجمن هنرهای نمایشی به بهانه‌های مختلف کسر می‌شود.

یوسفی وضعیت تغییر و تحولات مدیریتی در تئاتر ایران را مناسب ندانست و گفت: مدیر جدید تا شش ماه نمی‌داند که چه کار باید بکند. وقتی برای جواب گرفتن مراجعه می‌کنیم جواب درستی دریافت نمی‌کنیم. شورای نظارت می‌گوید به مرکز مراجعه کنیم و مرکز هم می‌گوید که معاون هنری تصمیم گیرنده است. وضعیت را برای اهالی تئاتر مشخص و شفاف نمی‌کنند و این گروه‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

این کارگردان جوان تئاتر معتقد است برخی تبعیض‌ها در تئاتر ایران وجود دارد و برخی گروه‌ها در همین شرایط موجود قرارداد اجرا را دارند و بودجه مناسب را دریافت می‌کنند. وی تصریح کرد: وقتی برای دریافت کمک هزینه به شورا مراجعه کردم برخورد بدی با من شد گویا قصد صدقه دادن به هنرمندان را دارند. جالب این است که به خاطر پیگیری‌های من مبلغ یک میلیون تومان به صورت نقدی در دفتر شورا به من داده شد.

یوسفی درباره بحث تمدید اجرای آثار نمایشی که مورد استقبال قرار گرفته‌اند گفت: حرف‌های ضد و نقیض زیاد است و کارهایی که استقبال می‌شوند به بهانه‌های مختلف از تمدید اجرای مناسبی برخورداد نیستند. مدیران به گونه‌ای رفتار می‌‌کنند که تنها هنرمندان و دغدغه‌های آن‌ها را از سر باز کنند. وقتی بودجه نداریم چرا باید این همه جشنواره برگزار کنیم؟ متأسفانه ما در تئاتر ایران سیستم قانونمندی نداریم.

کد خبر 1174531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha