۲۸ مهر ۱۳۸۹، ۱۶:۴۶

توسعه شهری باید بر اساس فرهنگ بومی هر منطقه باشد

اصفهان - خبرگزاری مهر: نایب رئیس شورای شهر اصفهان گفت: هر شهری باید با توجه به فرهنگ بومی خود توسعه یابد تا جوابگوی روحیات مردم آن منطقه باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان سیدکریم داوودی ظهر چهارشنبه در شانزدهمین نشست معاونان فنی و عمرانی کلانشهرهای کشور با اشاره به اینکه لازم است در پروژه های شهری اصفهان نیز پروژه ها به گونه ای تعریف شود که حرکت انسان ها را شکل دهد، گفت: اصفهان با این فرهنگ غنی ظرفیت چنین اقدامی را دارد.

داوودی ادامه داد: احیای بافت تاریخی میدان امام علی(ع)، بدنه سازی چهارباغ و پروژه های محله محوری از اقدامات خوبی است که در این راستا در شهر اصفهان انجام شد.

وی یکی از مهمترین چالشهای پروژه های عمرانی را مشکل نیروی انسانی و تشکیلات عنوان کرد و اظهار داشت: لازم است در اجرای پروژه های عمرانی این مانع ها و تشکیلات اضافی را از میان برداشت.

وی با اشاره به اینکه نگاه به مشارکت مردم در اداره شهر عمیق نیست، ادامه داد: شورای شهر قسمتی از مشارکت مردمی است لذا باید در تصمیم‌گیری‌های مسائل مهم شهری از آنها استفاده شود.

داوودی در ادامه با اشاره به اینکه با سرمایه‌گذاری‌های مردم می‌توان پروژه‌های بزرگی را تعریف کرد، یادآور شد: در انجام پروژه‌های شهری باید به شرکتهای خصوصی بها داده شود تا پروژه هایی بزرگ به بهره‌برداری برسد.

داوودی خاطرنشان کرد: هر استان و به دنبال آن هر شهری برای خود چشم انداز، برنامه و اهدافی دارد که از درون آن اهداف پروژه‌های شهری شکل می‌گیرد، به طور مثال برخی شهرها اهداف خود را سمت شهری فرهنگی- توریستی سوق داده و بعضی به سمت ارتقاء محیط زیست، توسعه مشارکت مردمی، روان سازی عبور و مرورو شهرالکترونیک حرکت کرده‌اند.

داوودی با تاکید بر اینکه هر شهری اهداف مختلفی دارد، ادامه داد: آنچه در عمل مهم است چالش بین چشم انداز و اجرای برنامه‌ها و پروژه ها است در واقع پروژه هایی که در سال انجام می شود هماهنگ با اهداف در نظر گرفته شده نیست.

نائب رئیس شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه در توسعه شهری باید از تجربیات دیگر شهرهای دنیا استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: کشورهای توسعه یافته به دو دسته تقسیم می شوند، ابتدا کشورهایی که توسعه شهری را بر اساس حرکت ماشین و دسته دوم کشورهایی که توسعه شهرهای خود را بر اساس حرکت انسان قرار داده‌اند.

داوودی خاطرنشان کرد: دسته اول همچون ایالت متحده آمریکا و کشورهای عربی کناره خلیج فارس اگرچه در شهرسازی هزینه‌های سنگینی کرده‌اند اما اگر عمیق بنگریم فرهنگ در این شهرها جایی ندارد اما دسته دوم همچون کشورهای اروپایی مثل فرایبورگ، اسپانیا بیشتر به حضور مردم در جامعه اهمیت داده‌اند به طوری که تمام حرکت‌های اجتماعی مثل مراکز خرید، آموزش بر این اساس برنامه ریزی شده است.

کد خبر 1174948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha