به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، شیروان و چرداول در شمالخاوری ایلام واقع شده است. مرکز شهرستان شهری به نام سرابله است که در کنار رود سرابله قرار دارد. وجود آثار تاریخی به جای مانده از دوران ساسانی باعثشده که این شهرستان دارای اهمیت تاریخی باشد.
این شهرستان شامل چهار بخش شیروان، چرداول، آسمان آباد و هلیلان است. قالیبافی، فرشابریشمی، گل ابریشمی کرکی و گلیم و نقش برجسته جزو صنایع دستی شهرستان شیروان و چرداول است که به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
از مهمترین آثار تاریخی ثبت شده شهرستان می توان به آثار شهر سراب کلان شیروان به نام ماسبذان یا سیروان که متعلق به دوره ساسانی در روستای سراب کلان، آثار قلعه تاریخی و آتشکده سام که درارتفاعات روستای چم بور، تعداد زیادی تپه و آثار تاریخی باستانی واقعدر بخش هلیلان، تنگ شمشه بخش چرداول که دارای ارزش تاریخی است، تنگ قیر در بخش چرداول و چشم اندازهای زیبای رود سیمره و.. اشاره کرد.
از مهم ترین بقاع و زیارتگاه های شهرستان می توان زیارتگاه عباس و زیارتگاه شاه قلندر در بخش شیروان، زیارتگاه پیر در زنجره علیا و بقعه باقر در روستای سفیدخانی سفلی بخش شیروان اشاره کرد.
صنایع دستی مهم ترین صنایع این منطقه را تشکیل می دهند. قالیبافی، فرشابریشمی، گل ابریشمی کرکی و گلیم و نقش برجسته جزو صنایع دستی شهرستان شیروان و چرداول است که به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.
فرماندار شهرستان شیروان چرداول درباره شهرستان گفت: این شهرستان دارای اقتصاد کشاورزی و دام داری است.
محمد جواد شریفی بیان داشت: کشاورزی و باغ داری از مشاغل مهم مردم این شهرستان بوده و آب کشاورزی از رودخانه تامین میشود.
وی ادامه داد: محصولات این شهرستان گندم، جو، بنشن، تره بار، زرد آلو، انار، سیب و آلو.هم چنین دامداری و پرورش طیور از رونق بسیاری برخوردار است چنان که صادرات این منطقه را محصولات کشاورزی، دام و فرآورده های دامی و طیور تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: سرابله مرکز شهرستان شیروان و چرداول، در درازای جغرافیایی 46 درجه و 32 دقیقه و پهنای جغرافیایی 33 درجه و 46 دقیقه و در بلندی 1050 متری از سطح دریا قرار دارد.
شریفی گفت: سرابله در 118 کیلومتری شمال خاوری ایلام و در مسیر جاده اصلی لومار ـ گیلان غرب قرار دارد و آب و هوای آن نسبتا معتدل و نیمه مرطوب است و متوسط بارش سالانه 500 میلی متر است.
این مسئول عنوان کرد: شهرستان شیروان و چرداول از شمال به کرمانشاه، اسلام آباد غرب و گیلان غرب، از باختر به ایوان، از جنوب به ایلام، و از خاور به شهرستان کوهدشت محدود است.
وی خاطرنشان کرد: این شهرستان از کانونهای تاریخی استان ایلام است که قدمت تاریخی آن به دوره ساسانیان می رسد.
این مسئول اظهار داشت: بقایای آثار تاریخی و باستانی مانند آثار شهر سراب کلان، قلعه تاریخی و آتشکده سام، تل توبره ریز معروف به للر یا تل سه پا، تعداد 160 تپه و آثار تمدن باستانی در بخش هلیلان و … مبین این پیشینه تاریخی است.
وی یادآور شد: از شیروان قدیم که شهری در طرف شمال رودخانه سیمره بود، آثار و ویرانه های زیادی باقی مانده است که در بقایای این ویرانه های سنگی و گچی، آثار متعلق به دوره ساسانیان نیز مشاهده می شود.
185 اثر تاریخی شهرستان شیروان چرداول در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
شهرستان شیروان چرداول قطب تولید برنج محلی در غرب کشور
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیروان چرداول اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود پنج هزار تن برنج از شالیزارهای این منطقه برداشت میشود.
سهراب پسندیده ادامه داد: در حال حاضر کار کاشت برنج به صورت سنتی، نیمه مکانیزه و مکانیزه در شهرستان حاصلخیز شیروان چرداول آغاز شده است.
این مسئول اضافه کرد: در سال زراعی جاری هزار و 500 هکتار از اراضی آبی شهرستان شیروان چرداول به کشت برنج محلی شمشیری و عنبر بو اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیروان چرداول گفت: 95 درصد برنج کاشت شده در این شهرستان از نوع عنبر بو است.
وی افزود: بر اساس اعلام کارشناسان ارزش اقتصادی پنج هزار تن برنج تولیدی در شهرستان شیروان چرداول 11 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از محصول تولیدی برنج در بازارهای داخلی استان ایلام مصرف و مازاد آن به استانهای همجوار حمل میشود.
این مسئول اضافه کرد: مرغوبیت برنج تولیدی در شهرستان شیروان چرداول سبب شده که 100درصد محصول تولیدی در بازارهای داخلی استان ایلام مصرف شود.
وی یادآور شد: برنج محلی تولید شده در شهرستان در غرب کشور معرف شده است.
نظر شما