به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله عباس کعبی شامگاه چهارشنبه در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی پارلمان آلمان و همچنین نمایندگان احزاب این کشور که در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد در سخنانی گفت: ما در مقابل انتظار داریم که پارلمان و کمیسیون فرهنگی مجلس این کشور به شکل ویژه و مناسب در برابر موج اسلام ستیزی عکس العمل مناسبی از خود نشان دهند.
وی با اشاره به شهادت مروه شروینی در دادگاه آلمان عنوان کرد: در این زمینه دادگاه آلمان اقدامات خوبی صورت داد و ما انتظار داریم که امنیت مذهبی مسلمانان در آلمان و کشورهای اروپایی و آمریکایی فراهم شود.
کعبی همچنین تأکید کرد: شهروندان مسلمان هم باید مانند دیگر شهروندان بر اساس آموزههای دینی و اسلامی، قوانین و مقررات کشوری که در آن زندگی میکنند را رعایت کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، موج اسلام هراسی و اسلام ستیزی غرب را یکی از نگرانیهای مردم ایران عنوان کرد و گفت: متأسفانه در فضایی که اخیرا اتفاق افتاد برخی از دولتهای غربی به کسانی که رسما به مقدسات اسلام و پیامبر اکرم که با کشیدن کاریکاتورها اهانت می کنند جایزه میدهد که این موضوع باعث نگرانی مردم ایران است.
اسلام توجه ویژهای به موضوع گفتگوی بین ادیان دارد
کعبی با بیان اینکه احترام متقابل پیش شرط گفتگو است، عنوان کرد: در حادثه قرآن سوزی اخیر که در آمریکا و توسط عدهای نادان صورت گرفت رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص برای آنکه خدشهای در روابط بین ادیان صورت نگیرد اعلام کردند که مسلمانان نباید به مقدسات مسیحیان بیاحترامی و اهانت کنند و ما در این حادثه ادیان را مسئول نمیدانیم و آن را یک مسئله شخصی قلمداد میکنیم.
وی با بیان اینکه اسلام توجه ویژهای به موضوع گفتگوی بین ادیان دارد، گفت: گفتگو از آموزههای دین اسلام است و در این زمینه هم هیچ حد و مرزی قائل نمیشود.
کعبی با تشکر از سفر هیئت آلمانی به ایران و شهر مقدس قم اظهار داشت: برقراری ارتباط، تعامل و شناخت برای مرتفع شدن مشکلات جامعه بشری و دنیا از موضوعات مورد توجه دین اسلام است که امیدواریم در پاسخ به این سفر هیئتی نیز از ایران به آلمان اعزام شود تا این گفتگوها همچنان ادامه یابد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفتگوی بین ادیان را در ابتدای راه دانست و افزود: ما میتوانیم در زمینههای فرهنگی، آموزشی، پژوهشی تفاهم نامهها و توافقاتی را با یکدیگر داشته باشیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری عقلانیت، معنویت، عدالت، کرامت انسانی، آزادگی، پاسداری از اصالتهای خانوادگی و بنیان خانواده، محبت و مهروزی، تلاش برای تحقق امنیت و صلح بر اساس عدالت، سلامت و امنیت و ایجاد انتظار و امید برای حل مشکلات مشترک انسانی را از جمله مهمترین آموزه دینی عنوان کرد و گفت: اگر بخواهیم معارف اسلام و تشیع را به طور خلاصه بیان کنیم باید به این موارد اشاره کرد.
تمدن بدون معنویت یکی از مشکلات امروز انسان معاصر است
وی در بخش دیگر از سخنان خود در پاسخ به سئوال یکی از نمایندگان زن پارلمان آلمان مبنی بر اینکه آیا زنان هم میتوانند به مقام اجتهاد و آیت اللهی برسند، افزود: در قم حوزه علمیه ویژهای برای بانوان وجود دارد که بانوان در آنجا به تحصیل علوم اسلامی میپردازند که هم در قبل و هم بعد از پیروزی انقلاب بانوان مجتهدهای وجود داشتند و دارند.
کعبی در ادامه عنوان کرد: تمدن بدون معنویت یکی از مشکلات امروز انسان معاصر است بسیاری از مسائل در تمدن شکل گرفته امروز وجود دارد که باعث شده است انسان به یک رباط تبدیل شود و مانند رباط زندگی کند.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه طلوع خورشید انقلاب اسلامی ایران هدیهای روحانی برای انسان معاصر است، افزود: در ادبیات انقلاب اسلامی بنیادگرایی راهی ندارد و اندیشههای بدلی مثل القاعده که تروریست صادر میکند ضد انسانیت است و ما آن را ضد آموزههای اصیل اسلامی میدانیم که در معارف اسلامی و دینی ما جایی ندارد.
قم - خبرگزاری مهر: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه انتظار داریم که امنیت مذهبی مسلمانان در آلمان و کشورهای اروپایی و آمریکایی فراهم شود بر عکسالعمل پارلمان آلمان در برابر موج اسلام ستیزی تأکید کرد.
کد خبر 1175414
نظر شما