رزیتا ابوترابی در گفتگو با خبرنگار مهر درمورد شرایط و پیش فرضهای یک گفتگوی فلسفی گفت: در درجه اول در یک گفتگوی فلسفی طرفین باید آماده برای گفتگو باشند. برای این کار باید دور از هر پیشداوری و تعصبات ذهنی گفتگو را شروع کنند. یعنی تعصبات ذهنی و جهتگیریها را کنار بگذارند و بعد آماده پذیرفتن گفتگوی طرف مقابل خود باشند.
این دانشجوی دکترای فلسفه دانشگاه فردوسی مشهد همچنین تفاوت یک گفتگوی فلسفی با گفتگوهایی را که در عرصههای دیگر رخ میدهد چنین توصیف کرد: یک گفتگوی فلسفی باید بیشتر از بقیه گفتگوها از ویژگیهای جامعیت برخوردار باشد یعنی آن کسی که به عنوان فیلسوف دارد صحبت میکند از او انتظار میرود از ذهنیت فلسفی بالایی برخوردار باشد. یعنی از جامعیت، تعمق،انعطافپذیری، سعه صدر و انتقادپذیری بیشتری نسبت به بقیه برخوردار باشد و این موارد در گفتگوها باید بیشتر خودش را نشان دهند. از این جهت گفتگوی فلسفی با سایر گفتگوها تفاوت دارد.
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه در باره نقش همایش روز جهانی فلسفه در گسترش گفتگوی فلسفی هم گفت: این همایش فرصت بسیار مناسبی برای گفتگو با همه اندیشمندان و کسانی است که در این عرصه فعالیت میکنند. در واقع فرصتهای بیشتری برای گفتگو و تأملات فلسفی فراهم میکند.
نظر شما