۲ آبان ۱۳۸۹، ۱۰:۳۸

نقد تا خیابان خوشبخت/

مضامین اشعار با گرافیک همخوانی ندارد

مضامین اشعار با گرافیک همخوانی ندارد

جعفر ابراهیمی شاهد در نقد کتاب شعر "تا خیابان خوشبخت" نوشته بابک نیک طلب گفت: مضامین اشعار این کتاب با گرافیک کتاب همخوانی ندارد در صورتی که کتاب برای قشر نوجوان است.

به گزارش خبرنگار مهر، وی در جلسه نقد و بررسی کتاب "تا خیابان خوشبخت" که روزگذشته در سرای اهل قلم برگزار شد، افزود: این کتاب در قالبهای نو، چهار پاره و مثنوی است و مخاطبان آن گروه نوجوانان است اما تصویرگری  آن خوب انجام نشده است.

ابراهیمی شاهد ادامه داد: استفاده از تصاویر شهری ، ترافیک و خطوط موازی  و منحنی شکل این کتاب را نامناسب کرده است و نیاز به بازنگری دارد.

وی با اشاره به این که اشعار بابک نیک طلب بسیار زیبا سروده شده تصریح کرد: اما ویرایش مناسبی در این کتاب صورت نگرفته است و مساله  اعراب گذاری به شدت نمایان است.

به گفته وی، بخشی از این شعرها بدون اِعراب لازم درست تلفظ و خوانده نمی شود و این زیبایی شعر را زیر سئوال می برد.

ابراهیمی شاهد با تاکید بر این که اشعار کتاب باید بیشتر از 13 بود، عنوان کرد: انتشار تنها 13 شعر در این کتاب کمی کیفیت آن را مخدوش می کند، حداقل باید تعداد این اشعار به 20 شعر می رسید.

در ادامه این نشست بابک نیک‌طلب نویسنده کتاب "تا خیابان خوشبخت" در معرفی کتابش گفت: این کتاب شامل 13 سروده با موضوعات اجتماعی است که به تازگی توسط کانون پرورش فکری کودک و نوجوان منتشر شده است.

وی ادامه داد: از این سفر، یادگار مهربانی ها، در کوچه خاطرات، تا بروید، امید بهار، فردا فرصت پرگشودن، سرو کهنسال، پیغام گل، به رنگ آبی دریا، هوای تماشا، سوار تازه رسیده  و نشانی تو از عناوین این اشعار است که با موضوعات اجتماعی برای گروه سنی "د" سروده شده است.

نیک‌طلب در پاسخ به نقدهای مطرح شده بیان داشت: ویژگی خاص شعرهای این مجموعه خیال‌انگیز بودن آن‌هاست و این که گرافیک آن ایراد دارد در بخش چاپ و نشر باید در مورد آن گفتگو کرد.
 
نویسنده کتاب "ترانه های خواب و خیال" در خصوص ویرایش و اعراب گذاری گفت: گاهی اوقات نیاز به استفاده از اعراب دیده می شود و در مورد  برخی از شعرها این مقوله را می پذیرم ولی هم این که  کتاب از مجوز و چاپ گذشته‌است جای بسی خوشحالی دارد.
 
نیک‌طلب تصریح کرد: به دلیل کار کردن با بچه‌ ها و نزدیکی‌ام به آن‌‌ها شناخت خوبی از آن‌ها دارم و می‌توانم صمیمانه با بچه‌ها حرف بزنم. زبان شعر من به زبان کودکان و نوجوانان نزدیک ‌تر است.
 
بابک نیک طلب متولد 1346 دارای کارشناسی ادبیات فارسی است  که تا کنون با نهادهای چون وزارت آموزش پرورش ،حوزه هنری تهران ، مجلات ، رشد، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان  و... همکاری داشته است.
 
از وی تاکنون کارهایی مانند پیشواز روشنی، مجموعه‌های گلبانگ تربیت، پنجره‌های آسمان، گاهنامه شعر نوجوانان و آسیاب، بچرخ، بچرخ  منتشر شده است.
 
کد خبر 1176931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha