به گزارش خبرنگار مهر، حسین باقری صبح یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سال 88، 466 مورد حادثه مهم در کشور رخ داده است گفت: با توجه به ثبت 353 حادثه در 6 ماهه نخست سال جاری میتوانیم بگوییم که حوادث در یک سال گذشته 32 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: سازمان مدیریت بحران 40 درصد از اعتبار 6 هزار میلیارد تومانی خود را صرف پروژههای پیشگیرانه کرده است که می توان به کاهش 211 درصدی تلفات انسانی در حوادث یکسال گذشته اشاره کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه شعار هفته کاهش بلایای طبیعی در سال جاری برگشتپذیری شهرها در مقابل مخاطرات و بلایایی طبیعی بوده است اظهار داشت: امسال انجام برنامههای پروژهمحور، مقاومسازی بناهای فرسوده، نوآوری و ابتکار و گردش پروژهها در استانهای کشور، رقابت و تشویق در اجرای برنامهها در سطح شهرستاها، شبیه سازی مبتلا به حوادث در استانها و انجام مانورها از مهمترین ویژگیهای برنامه هفته کاهش بلایای طبیعی در سال جاری بوده است.
وی افزود: از مهمترین برنامهها و دستاوردهای سازمان مدیریت بحران در سالهای اخیر تهیه دستگاه استحصال آب از رطوبت است به نحوی که این دستگاه میتواند از 20 درصد رطوبت هوا 5 هزار لیتر آب تولید کند. همچنین استفاده از تکنولوژی ماندگاری آب بین 3 تا 5 سال و تخصصی کردن مانورها در تمامی دستگاههای دولتی و انتظامی از دستاوردهای دیگر است.
باقری یکی دیگر از ویژگیهای هفته کاهش بلایای طبیعی در سال جاری را انجام مانورها و عملیاتهای امداد و نجات با حضور کارشناسان و میهمانان خارجی عنوان کرد و افزود: ارسال بیش از 26 محموله کمکهای مردمی به زلزلهزدگان پاکستان از مهمترین برنامههای سازمان مدیریت بحران بوده است که تا چند روز دیگر آخرین محموله به ظرفیت دو هزار تن به این کشور ارسال میشود.
وی با اشاره به انجام برنامهها و مانورهای ویژه در روز 8 آذر اظهار داشت: در این روز علاوه بر اجرای مانور در مدارس با محوریت بسیج دانشآموزی، بسیج دانشجویی و بسیج ادارات این مانور در سطح کارخانجات و صنایع و بخش خصوصی و همچنین به صورت تخصصی و ویژه در شهرداریها و نیروهای مسلح همزمان برگزار میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور سخنرانی 150 فرماندار قبل از خطبههای نماز جمعه در سراسر کشور در زمینه آگاهسازی مردم از حوادث و بلایا، سخنرانی 300 امام جمعه، برگزاری 28 همایش یک روزه، 100 دوره آموزشی کوتاه مدت، 150 مانور تخصصی، یک هزار پروژه پیشگیرانه و همچنین یک میلیون نفر ساعت آموزش امداد و نجات توسط جمعیت هلال احمر و 200 مانور عمومی در سطح کشور را از مهمترین برنامههای اجرا شده در هفته کاهش بلایای طبیعی عنوان کرد.
وی اظهار داشت: تمام شهرهای کشور با تامین اعتبار در برابر وقوع سیلاب ایمن شده و برخی از پروژههای پیشگیرانه از وقوع سیلاب تا پایان سال اجرایی میشوند.
باقری گفت: طرح مقاوم سازی بافتهای روستایی در دستور کار دولت قرار گرفته و همچنین بافت فرسوده تمامی کلانشهرها با مسئولیت بنیاد مسکن بازسازی و نوسازی میشود.
وی افزود: از دیگر اقدامات خوبی که انجام شده است تهیه رندوم 5 نوع بنا در شهرهای مختلف کشور است که بتوانیم به واسطه این آمار و مقیاس آسیب پذیری بناها را شناسایی کنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه 80 درصد از ساختمانهایی که توسط خود مالک ساخته شدهاند غیرمقاوم هستند، گفت: هم اکنون در کشور 60 هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بنیاد مسکن و وزارت مسکن با اختصاص وامهای 10 تا 25 میلیون تومانی شرایط را برای نوسازی و مقاوم سازی بافتهای فرسوده فراهم کردهاند.
باقری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در هنگام وقوع زلزله در تهران تمامی مسیرها برای تردد آمبولانسها مسدود میشود گفت: تاسیس و راهاندازی 500 درمانگاه اتوبوسی در 500 محله تهران در دستور کار سازمان مدیریت بحران قرار داشته و اعتبار آن تصویب شده است. همچنین اورژانس کشور، هلال احمر، وزارت بهداشت و هزاران بالگرد نیروهای مسلح تمرین عملیات امداد و نجات را در برنامههای خود گنجاندهاند.
وی گفت: برای ساخت زیرساختهای پایتخت هم برنامه داریم و هم اکنون شهرداری تهران از محله افسریه عملیات مقاومسازی بافتهای فرسوده را در دستور کار خود قرار داده است. همچنین وزارت ارتباطات اعلام کرده است که در صورت بروز زلزله در تهران ظرف مدت 40 دقیقه تمامی فیبرهای نوری فعال شده و ارتباط بین مناطق برقرار میشود و سیستم اوپراتور نیز با برنامه نرم افزاری به سمت فیبرهای نوری تغییر وضعیت میدهند.
نظر شما