۲ آبان ۱۳۸۹، ۱۱:۳۷

لانگ در گفتگو با مهر:

"گفتگو" محور اصلی آرای افلاطون است

"گفتگو" محور اصلی آرای افلاطون است

استاد فلسفه دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند و مؤلف کتاب "افلاطون" با اشاره به اینکه محاوره افلاطون با عنوان "فایدرون" منبع و مرجع اصلی برای فهم و درک نظریه مُثُل افلاطون است، گفت: محاوره و گفتگو در اندیشه افلاطون جایگاه والایی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، اخیراً کتاب "افلاطون: منون و فایدرون" با گردآوری و ترجمه آلکس لانگ و دیوید سدلی منتشر شده است.

این کتاب به بررسی آرای افلاطون درباره معرفت شناسی و متافیزیک می‌پردازد. کتاب افلاطون درباره معرفت شناسی بعنوان یکی از مهمترین آثار در تاریخ فلسفه به شمار می‌رود. همچنین اثر او درباره متافیزیک از آثار مهم تاریخ فلسفه غرب است.

اثر افلاطون درباره متافیزیک علاوه بر اینکه تبیین کننده متافیزیک افلاطون است به بررسی مفهوم نفس و روح انسانی از دیدگاه این فیلسوف می‌پردازد. در این اثر با مفاهیم "مثل" و "فناناپذیری" از دیدگاه افلاطون آشنا می‌شویم. این دو اثر نشان دهنده شکل گیری اندیشه فلسفی افلاطون و تأثیر او از زندگی و اندیشه سقراط است.

کتاب حاضر ترجمه‌ای روان از این دو اثر افلاطون است و استدلالهای افلاطون درباره معرفت شناسی و متافیزیک را مورد بررسی قرار می‌دهند.

دکتر آلکس لانگ استاد دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند و مؤلف این کتاب درباره ویژگی‌های این کتاب به خبرنگار مهر گفت: این کتاب ترجمه انگلیسی گفتگوهای افلاطون با عناوین "منون" ( Meno) و "فایدرون" (Phaedo) است.

وی افزود: "منون" به بررسی امکان و احتمال یادگیری فضیلت می‌پردازد. همچنین این اثر به بررسی ماهیت و کسب دانش و معرفت می‌پردازد.

وی تصریح کرد: افلاطون در "فایدرون" به بررسی مفاهیم مُثُل و فناناپذیری می‌پردازد. او به بررسی سرنوشت روح پس از مرگ می‌پردازد و این سرنوشت را مورد استدلال قرار می‌دهد.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: در واقع "فایدرون" منبع و مرجع اصلی برای فهم و درک نظریه مُثُل افلاطون و اندیشه او از روح انسان است.

وی با بیان اینکه مقدمه این کتاب جامع است، گفت: این کتاب دربردارنده مقدمه‌ای جامع است که استدلالهای اصلی افلاطون در این دو اثر را شرح و توضیح می‌دهد.

لانگ در پایان تصریح کرد: در مقدمه این کتاب به جایگاه والای محاوره و گفتگو در آرای افلاطون اشاره می‌شود. این کتاب برای دانشجویان و کسانی که علاقه‌مند به تاریخ فلسفه غرب هستند مفید است.

کد خبر 1177059

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha