علی سعادتی به خبرنگار مهر در بیرجند افزود: بیشترین درصد مردودی فاکتورها در صنایع نساجی وچرم و کمترین در درصد اوزان ومقیاس بوده است.
وی اضافه کرد: در اجرای طرح طاها که در راستای اجرای هماهنگ استانداردها دنبال می شود، به جای کنترل تولید، بازار کنترل شده و بر استاندارد آنچه به دست مصرف کننده می رسد نظارت می شود.
سعادتی با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح در سال گذشته، یک هزار و 10 نمونه کالای خریداری شده است، افزود: از این تعداد نمونه خریداری شده، 225 کالای وارداتی و784 مورد تولید داخلی بوده است.
وی با بیان اینکه بر روی این کالاها 19 هزار و 949 فاکتور آزمون شد که 800 فاکتور مردود اعلام شده و بیشترین درصد مردودی مربوط به بخش صنعت بوده است، عنوان کرد: از نمونه های گرفته شده 95.92 درصد مطابق با استاندارد بوده است.
شناسایی 302 مورد کالای دارای استاندارد جعلی در استان
سعادتی همچنین از شناسایی علامتهای استاندارد جعلی در راستای اجرای طرح طاها خبر داد و گفت: در این زمینه دو هزار و 550 مورد بازارسی در سطح در سطح فروشگاه عرضه در استان انجام شد، که بیرجند با یک هزار و 470 مورد بیشترین و و بشرویه با 14 مورد کمترین بازدید را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه بیشترین علامت فاقد استاندارد در کالاهایی که مربوط به صنایع غذایی بوده مشاهده می شود، اظهار داشت: در مجموع این بازدیدها 302 مورد کالای دارای علامت استاندارد جعلی در سطح استان شناسایی شده است.
به گفته وی در این راستا طی سال گذشته لیست کالاهای مشمول استاندارد مشخص شده و ضمن درج پوستر در سطح مغازه ها توزیع شده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه سال گذشته هفت هزار و 100 پوستر به مراکز عرضه استان در هر صنعت تحویل شده و دو هزارو 550 مورد بازرسی مقدماتی از مراکز عرضه کاالاهای مشمول استاندارد اجباری استان انجام شده است.
سعادتی هدف از اجرای این طرح را عرضه محصولات دارای نشان استاندارد بوده که مصرف کنندگان اطمینان از کالایی را که درسطح استان مصرف می کنند، داشته باشند.
مدیر کل استاندارد وتحقیقات صنعتی خراسان جنوبی با بیان اینکه با اجرای این طرح انگیزه بسیار مناسبی برای تولید کنندگان ایجاد شده است، یادآور شد: با اجرای این طرح علاوه بر کنترل بازار از کالاهایی که دارای علامت استاندارد جعلی هستند، جلوگیری خواهد شد.
نظر شما