به گزارش خبرنگار مهر محمود شالویی، مدیر امور تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درحالی روز گذشته، 10 آبان از برگزاری هشتمین دوسالانه نقاشی در خراسان خبر داد که رسم جاری در برپایی این نمایشگاهها مشارکت با انجمنها عنوان شده است.
برهمین اساس بود که دوسالانه خوشنویسی در اردیبهشت سال جاری با مشارکت انجمن خوشنویسان برگزار و خبرهایی مبنی بر رایزنی با انجمنهای نقاشی و مجسمهسازی هم منتشر شد.
با اینهمه در نیمه دوم سال نه تنها خبری مبنی بر چگونگی همکاری انجمن نقاشان و مرکز هنرهای تجسمی منتشر نشد بلکه جمشید حقیقت شناس، رئیس انجمن نقاشان از اینکه هشتمین دوسالانه نقاشی نیز به سرنوشت هفتمین دوره آن دچار شود، گلایه کرده بود.
دوسالانه قبلی نقاشی نیز بدون مشارکت انجمن نقاشان و با کمک انجمن هنرهای تجسمی برگزار شد. به همین دلیل حقیقت شناس گفته بود که از هفتمین دوسالانه نقاشی نزدیک به سه سال میگذرد و با توجه به اینکه هنوز رایزنی با آنها صورت نگرفته، معنای دوسالانه در این میان رنگ باخته است.
روز گذشته خبر برگزاری دوسالانه نقاشی با محوریت کمال الملک در خراسان در حالی منتشر شده که به گفته حقیقت شناس هیچگونه صحبتی با آنها در این زمینه انجام نشده است. وی در این مورد به خبرنگار مهر گفت: ما هنوز هیچ اطلاعاتی درباره اینکه دوسالانه قرار است در چه زمانی و درکجا برگزار شود، نداریم چون صحبتی با انجمن در این زمینه صورت نگرفته است.
وی در توضیح این مطلب ابراز کرد: سابقه فعالیتهای مرکز هنرهای تجسمی نشان داده است که تمایلی به مشارکت ندارد. بهرحال چون دوسالانهها منوط به برگزارکنندهها هستند و سیاستگذاری از سوی خود آنها اعمال میشود، پس سلیقه چگونگی اجرای برنامهها نیز به خود آنها برمیگردد.
حقیقت شناس در مورد همکاری با مرکز هنرهای تجسمی عنوان کرد: انجمنها نمیتوانند فقط مجری باشند. اگر قرار است دوسالانه با مشارکت انجمنهای تخصصی برپا شود پس باید اجازه مانور بیشتری به آنها داد.
رئیس انجمن نقاشان افزود: جامعه نقاشان به آن بلوغ رسیده است که بداند چه میخواهد، به چه چیزی نیاز دارد و باید چگونه یک دوسالانه را برگزار کند. جامعه نقاشی، از بین مردم هستند و متاسفانه این نکته فراموش شده است.
انجمن هنرمندان نقاش ایران در ۱۳ دی ماه سال ۷۷ به صورت نهادی قانونی رسمیت یافت. کوشش برای تشکیل این انجمن از نیمه دوم سال ۱۳۷۶ با دعوت موزه هنرهای معاصر از ۳۰ نقاش برای شرکت در برگزاری چهارمین دوسالانه نقاشی ایران، آغاز شده بود. طی دو نشست، هفت تن از نقاشان برجسته، فیروزه گل محمدی و پرویز کلانتری، غلامحسین نامی، محمد احصایی، نصرت اله مسلمیان، ناصر پلنگی، و حبیب الله صادقی درباره تشکیل انجمن تصمیم گرفتند.
نظر شما