به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، مانور ایمنی در مقابل زلزله ظهر دوشنبه با حضور دستگاه ها و سازمان های عضو ستاد بحران استان کردستان و با محوریت مقابله با حوادث و خسارت های ناشی در بخش گاز خانگی برگزار و طی آن اعضا این ستاد توان خود را در راستای خدمت رسانی به آسیب دیدگان احتمالی به نمایش گذاشتند.
در این برنامه که با محوریت شرکت گاز استان و در راستای آزمایش توان و هماهنگی های موجود بین دستگاه ها و سازمان های دولتی عضو ستاد بحران استان برگزار گردید، دستگاه های مختلف با اعزام نیرو در موقع بروز حادثه توان فنی و اجرایی خود را به نمایش گذاشتند.
مانور ایمنی در مقابل زلزله با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان و همچنین مدیران ادارات و سازمان های دولتی عضو ستاد بحران از جمله مدیران عامل شرکت های خدماتی همچون آب، برق، مخابرات و گاز، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان، مسئولان اورژانس و دانشگاه علوم پزشکی به همراه نیروهای متخصص هر بخش در بلوار شهدای نیروی انتظامی و در منطقه از قبل طراحی شده انجام گرفت.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان در ابتدای آغاز این مانور در سخنانی اظهار داشت: مهمترین اصل در راستای کاهش تلفات و خسارت های ناشی از حوادث غیرمترقبه همکاری و تعامل بین بخشی در بین مدیران ادارات و سازمان های دولتی مرتبط با ستاد بحران استان کردستان است.
ایرج حسن زاده خاطرنشان کرد: تمامی دستگاه های دولتی که هر کدام به نحوی در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه وظیفه ای داشته و در ستاد بحران استان عضو هستند باید ضمن ایجاد هماهنگی و تعامل، آمادگی لازم را برای حضور سریع و همچنین با برنامه در محل وقوع حادثه داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم آموزش نیروهای متخصص برای خدمت رسانی سریع و اصولی به مردم در زمان وقوع حوادث خاطرنشان کرد: آموزش یک اصل مهم و لازم در راستای خدمت رسانی بهتر به مردم در حوادث غیرمترقبه است و به همین دلیل وظایف دستگاه های همچون هلال احمر در این بخش بسیار مهم است.
حسن زاده تمرین و حفظ آمادگی نیروهای مسئول در این بخش را به عنوان دیگر نیازمندی در راستای مقابله با خسارت های احتمالی حوادث غیرمترقبه دانست و بیان داشت: برگزاری مانورهای منظم و با برنامه برای حفظ آمادگی نیروهای مسئول در این بخش لازم است و باید بر اساس فاصله های زمانی این مانورها در استان طراحی و اجرایی شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کردستان نیز در ادامه این مراسم افزود: خوشبختانه با توجه به مشارکت بسیار خوب مردم به ویژه جوانان جمعیت هلال احمر استان کردستان آموزش های لازم امداد و نجات را به اقشار مختلف ارائه داده و هم اکنون آمادگی لازم برای حضور در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه وجود دارد.
سید رحیم محمدی یادآور شد: در کنار وجود نیروی انسانی توانمند و آموزش دیده، تجهیزات و امکانات سخت افزاری بسیار خوبی هم در راستای استفاده در زمان وقوع حوادث در استان کردستان تامین و در صورت بروز هر گونه حادثه ای این تجهیزات مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی نیز بر آموزش نیروهای متخصص در راستای ارائه خدمت بهتر به اقشار آسیب دیده در موقع بروز حوادث تاکید کرد و افزود: ایجاد هماهنگی در بین دستگاه های مسئول در این بخش دارای اهمیت بسیار زیادی است و با توجه به برگزاری مانورهای مختلف در استان خوشبختانه این هماهنگی تا حدود زیادی ایجاد شده است.
مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان نیز با اشاره به تلاش 45 روزه برای فراهم کردن مکان مناسب و ایجاد زیرساختهای لازم برای برگزاری این مانور عنوان کرد: این مانور با محوریت حضور به موقع نیروهای شرکت گاز و سایر نیروهای امدادی در موقع بروز حوادث و همچنین سنجش میزان مقاومت تجهیزات شرکت گاز در موقع بروز حوادث برگزار گردید.
محمد مهدی مهدوی گفت: تلاش اصلی ما این بود تا میزان آمادگی خود در زمان وقوع حوادث و همچنین کنترل شکستگی های احتمالی در شبکه های گازرسانی در سطح استان را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهیم که خوشبختانه با توجه به تمهیدات انجام شده به اهدافی که برای این مانور طراحی و تدوین شده بود، دست پیدا کردیم.
وی با اشاره به آمادگی های استان کردستان برای مقابله با خسارت های ناشی از وقوع حوادث غیرمترقبه به ویژه در بخش گازرسانی، عنوان کرد: استفاده از لوله های پلی اتیلن در شبکه گازرسانی استان کردستان از جمله مهمترین مزیت های این استان است که میزان مقاومت شبکه گاز را در زمان وقوع حوادث احتمالی تا حدود بسیار زیادی افزایش می دهد.
مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان اظهار داشت: استفاده از لوله های پلی اتیلن در شبکه گازرسانی علاوه بر بالابردن مقاومت، زمینه را برای تسریع در بازسازی شبکه ها و خطوط آسیب دیده فراهم می کند و این مزیت ها در استان کردستان باعث شده است که در صورت وقوع هر گونه حادثه ای شاهد کمترین خسارت ها باشیم.
نظر شما