به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، محسن پویا شامگاه دوشنبه در نشست مشترک هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب خوزستان با مدیرکل و اعضای هیئت بازرسی اداره کل بازرسی استان که با هدف تعامل بیشتر با مسئولان آبفای خوزستان و آغاز دوره بازرسی برگزار شد، افزود: خسارات ناشی از دوران هشت ساله دفاع مقدس، تخریب زیرساختها، عدم همپایی خوزستان با سایر استانها در دوران سازندگی و قرار گرفتن استان خوزستان در شرایط خاص جغرافیایی از جمله مواردی هستند که توجه خاص به خوزستان را در اختصاص یافتن اعتبارات بیش از پیش ضروری می کند.
وی در خصوص اعتبارات اختصاص یافته به شرکت برای اجرایی کردن عملیات پروژه ها گفت: اعتبارات ملی در بخش آبرسانی نسبت به سال گذشته 65 درصد و در بخش فاضلاب 50 درصد رشد داشته است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب خوزستان افزود: از محل اعتبارات ملی در سال جاری 45 میلیارد تومان به بخش آبرسانی و 35 میلیارد تومان به بخش فاضلاب اختصاص یافته که به طور قطع با برنامه ریزیهای صورت گرفته کارهای خوبی انجام می شود ولی با توجه به مسائل و مشکلات موجود، استان خوزستان نیازمند توجه بیشتر در تخصیص اعتبارات است.
وی استفاده از تسهیلات بانکی، استفاده از فاینانس داخلی و خارجی و بهره گیری از شیوه های متداول سرمایه گذاری را از دیگر شیوه های بهره برداری در طرح های آب و فاضلاب به ویژه در توسعه تصفیه خانه های موجود و احداث تصفیه خانه جدید عنوان کرد.
پویا ادامه داد: برای رسیدن به اهداف شرکت آب و فاضلاب در خدمت رسانی بهتر به مردم و نیز ایجاد منابع جدید درآمدی، باید بستر لازم در جهت مشارکت بخش خصوصی در انجام پروژه ها ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: فقدان منابع مالی کافی و تخصیص نیافتن کامل اعتبار دولتی یکی از چالشهای اصلی توسعه ارائه خدمات آبفا به مردم است.
در ادامه این نشست مدیر کل بازرسی خوزستان گفت: بازرسی دستگاههای دولتی و نیز سازمانهایی که از اعتبارات دولتی استفاده میکنند، از نظر هزینهکرد و صورتحسابهای مالی از وظایف سالانه اداره کل بازرسی است اما با توجه به حسن اعتماد به کارگزاران و تقید و پایبندی آنها به مسائل و نیز محدودیت نیروی انسانی، این امکان وجود ندارد که بازرسی طبق تقویم هر سال انجام شود بنابراین به صورت اولویت بندی، این کار از دستگاههای دولتی انجام میگیرد.
محمد آقاجری تصریح کرد: بررسی اسناد مالی و رسیدگی به تخلفات احتمالی و عدم تطابق با قوانین و مقررات، وظیفه اداره کل بازرسی است که از طریق هیئت بازرسی که در مدت انجام طرح در آبفای استان مستقر خواهد شد، انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه گزارش مالی هر سازمان، تخلف از قوانین نداشته باشد، مواردی که قابل پیشگیری باشد و امور جزئی که بر اثر ناآگاهی به مقررات باشد، از سوی گروه بازرسی جهت اصلاح امور تذکر داده میشود.
مدیر کل بازرسی خوزستان اظهارداشت: از مسئولان آب و فاضلاب خوزستان در بخشهای مختلف انتظار میرود با اعضای سه نفره هیئت بازرسی همکاری لازم را داشته باشند و اسناد و مدارک مورد درخواست را در اسرع وقت را در اختیار آنان قرار دهند تا برنامه بازرسی از شرکت آبفای استان طبق برنامه زمانی مشخص شده به انجام برسد.
آقاجری خاطرنشان کرد: گاهی چنین به نظر میرسد که بازرسی قدرت ریسک پذیری و امکان تصمیم گیری مدیران را کاهش میدهد در حالیکه هدف بازرسی محدود کردن مدیران در تصمیم گیری و اجرا نیست بلکه قانونمند کردن تصمیمها و برنامهها است.
وی یادآور شد: در جریان بازرسی هاست که دستورالعملها و قوانین مشکلساز شناسایی شده و برای اصلاح آنها چاره اندیشی میشود.
نظر شما