۷ آبان ۱۳۸۹، ۱۳:۱۹

با انتقال آب از دشت ورامین؛

20 هکتار از اراضی کشاورزی دشت مسیله قم احیا می‌شود

20 هکتار از اراضی کشاورزی دشت مسیله قم احیا می‌شود

قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل جهاد کشاورزی استان قم انتقال پسماند آب از دشت ورامین را راهی برای نجات دشت مسیله دانست و گفت: با انتقال آب از دشت ورامین، 15 تا 20 هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه احیا می‌شود.

رضا سیار در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر انتقال آب برای بهبود بخش کشاورزی در استان قم بیان داشت: مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خود با اشاره به مشکلات کمبود آب کشاورزی در استان قم و لزوم حل این مشکل باعث خرسندی کشاورزان شدند و این نشان دهنده اشراف ایشان بر مشکلات و مسائل تولیدکنندگان به خصوص قشر زحمتکش کشاورزان است.

وی در این خصوص اضافه کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود کمبود آب کشاورزی در قم را به عنوان یکی از دغدغه‌ها و مشکلات استان عنوان کردند و این حاکی از روح بلند، دیدگاه حکیمانه و دور اندیش ایشان است و اداره کل جهاد کشاورزی استان قم به عنوان متولی بخش کشاورزی استان، از این توجه ویژه به مشکلات این بخش قدردانی می‌کند.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان قم از تسلیم گزارشی مبنی بر بیان مشکلات بخش کشاورزی و پیشنهاداتی در خصوص راهکار حل این مشکلات به نمایندگان ویژه مقام معظم رهبری خبر داد و افزود: در این گزارش مشکلات اساسی در زمینه آب کشاورزی در استان تشریح و راه حل‌هایی نیز ارائه شده است که از جمله آنها می‌توان به انتقال آب از دشت ورامین واقع در جنوب شهر ورامین به منطقه دشت مسیله قم اشاره کرد.

وی با بیان این که با انتقال آب‌های سطحی و هرز آب‌ها از دشت مسیله 15 تا 20 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه احیا می‌شود، تصریح کرد: علاوه بر نجات یافتن این اراضی کشاورزی ، 20 هزار هکتار از مراتع ، 15 روستای این منطقه که در حال حاضر خالی از سکنه شده است و نیز چاه‌های مخروبه منطقه مجددا احیا خواهند شد.

سیار در خصوص سایر طرح‌ها و پیشنهادات مطرح شده در خصوص حل مشکل آب کشاورزی و بهبود این بخش اظهار داشت: تعمیر و اصلاح شبکه آب رسانی در بخش کشاورزی، مدیریت جامع آبخیزداری در حوزه قمرود، طرح‌های استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی، انتقال حوزه به حوزه رودخانه قره‌چای و ... از جمله دیگر طرح‌های مطرح شده در این زمینه می‌باشد.

طی 15 سال گذشته ورودی رودخانه قره‌چای به قم به صفر رسیده است

وی در خصوص طرح انتقال حوزه به حوزه رودخانه قره‌چای بیان داشت: رودخانه قره‌چای از کوه‌های زاگرس، منطقه جنوب و غرب استان همدان سرچشمه می‌گیرد و به طور کلی حوزه آبریز این استان است که میانگین سالانه آورد آب این رودخانه در محل پل عسگرآباد به قم در بین سال‌های54 تا 74 در حدود 226 میلیون متر مکعب بوده است اما در حال حاضر ورودی آب آن طی 15 سال گذشته به صفر رسیده است.

با انتقال حوزه به حوزه قره‌چای اراضی کشاورزی قم و ساوه احیا خواهد شد

مدیر کل جهاد کشاورزی قم به صفر رسیدن ورودی آب رودخانه قره‌چای را ناشی از سازه‌های بالا دست دانست و افزود: در سال 74 بالا دست ساوه سدی بر روی این رودخانه زده شد و ورودی آب به قم را به صفر رساند اما در حال حاضر پشت این سد نیز آب چندانی وجود ندارد لذا با انتقال حوزه به حوزه رودخانه قره‌چای علاوه بر نجات خود رودخانه قره‌چای که در سال‌های اخیر بخش بسیاری از آن در پایین دست خشک شده است، اراضی کشاورزی در شهرهای ساوه و قم نیز احیا خواهد شد.

وی با اشاره به انجام مطالعات کارشناسی بر روی این طرح خاطرنشان کرد: در همایش چالش آب در قم که با حضور معاون اول رئیس جمهور و دیگر مسئولان در قم برگزار شد، این طرح از سوی کارشناسان و اداره‌کل جهاد کشاورزی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت که تأیید نیز شد و امیدواریم انشاء الله با عنایت ویژه و تأیید مقام معظم رهبری اجرای این پروژه آغاز شود.

لوله گذاری 370 کیلومتر از اراضی به منظور انتقال آب کشاورزی

سیار در خصوص سایر اقدامات انجام شده در سال‌های اخیر مبنی بر مرتفع ساختن مشکل کمبود آب کشاورزی در استان قم بیان داشت: از سال گذشته با تقویت بودجه از سوی وزارت جهاد کشاورزی بحث بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی با جدیت در استان دنبال شد و کارهای بسیار خوبی نیز در این زمینه انجام شده که از آن جمله می‌توان به لوله‌گذاری 370 کیلومتر از اراضی به منظور انتقال آب کشاورزی با لوله، تجهیز بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری تحت فشار، واگذاری تسهیلات و اجرای طرح دو منظوره کردن استخرهای آب کشاورزی و پرورش ماهی در کنار آبیاری اراضی کشاورزی و ... اشاره کرد.

وی اجرای عملیات تسطیح لیرزی اراضی کشاورزی را از دیگر اقدامات انجام گرفته در خصوص بهینه‌سازی مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در این روش زمین کشاورزی به صورت کامل و دقیق صاف می‌شود که با استفاده از این روش بین 15 تا 20 درصد در مصرف آب  در هنگام آبیاری اراضی صرفه جویی می‌شود.

کد خبر 1178871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha