۱۴ مهر ۱۳۸۳، ۱۴:۱۸

يك استاد دانشگاه علامه طباطبايي:

پيشرفت هاي صنعت خودرو در كشور ناديده گرفته شده است

با وجود اينكه صنعت خودرو كشور امروز توان صادرات اتوبوس و سواري (سمند) را پيدا كرده اما متاسفانه پيشرفت هاي صنعت خودرو در كشور ناديده گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر امرالله اميني گفت: اگر امروز كشور به فناوري توليد خودروهاي سنگين و سواري دست يافته ، حاصل تلاشهاي قابل تحسيني است كه در سالهاي اخير صورت گرفته است.

وي   دلايل انتقادهاي  اخير نسبت به صنعت خودرو را مربوط به عدم شناخت منتقدان نسبت به مسايل مربوط به  توسعه صنعتي دانست و افزود: صنعت خودرو نيز زير مجموعه آن است.

دكتر اميني تصريح كرد: اگر اين آگاهي درباره صنعت خودرو كه در زمان حاضر 25 درصد از سهم صنعت كشور را به خود اختصاص داده است وجود مي داشت، امروز اين انتقادها مي بايست در قالب مباحث سازنده مطرح مي شد.

وي در خصوص اهميت صنعت خودرو در رشد و توسعه همه جانبه اقتصاد كشور گفت: در غرب صنعت  خودرو را صنعت، صنعت ساز مي شناسند زيرا اگر اين صنعت به درستي رشد كند، بقيه صنايع نيز به تبع آن رشد خواهد كرد.

دكتر اميني با اظهار اين مطلب كه هم اكنون سهم صنعت خودرو كشور در توليد ناخالص ملي بيش از سه درصد است اظهار داشت: اگر مي خواهيم شعار انقلاب يعني خودكفايي را تحقق بخشيده و روي پاي خود بايستيم، راهي جز توسعه صنعت خودرو و حمايت از آن نداريم.

وي برخي اظهارات مبني بر اينكه، از صنعت خودرو داخلي با جلوگيري از واردات حمايت شده است، رد كرد و گفت: اگر در گذشته در دوره هايي واردات به كشور محدود شده بود اين مساله به دليل نبود ارز لازم و كافي در كشور بود و نمي توان آن را به حساب حمايت جدي و قطعي از صنعت خودرو كشور گذاشت.

اين استاد دانشگاه علامه طباطبايي نسبت به عوارض و تاثيرات انتقادها و نظرات غير كارشناسي از صنعت خودرو هشدار داد و گفت: متاسفانه ما همواره عوارض سنگيني بخاطر نظرات و تصميم هاي كارشناسي نشده پرداخته ايم و اينك نيز هزينه اين شيوه برخورد با صنعت خودرو را، مردم و جامعه خواهند پرداخت.

وي از همه منتقدان صنعت خودرو خواست تا مباحث در اين زمينه را كارشناسي كرده و از برخورد بخشي و احساسي در خصوص صنعت خودرو پرهيز كنند.

دكتر اميني، در خصوص بحث كيفيت خودروهاي توليد داخل از سوي منتقدان صنعت خودور كشور گفت: اشتباه است كه دوستان ما صنعت خودرو ايران را با كشورهايي مقايسه مي كنند كه سابقه 100 ساله دارند، حال آنكه پس از پيروزي انقلاب اسلامي، صنعت خودرو كشور حداقل يك دوره 10 ساله از 57 تا 67 در ركود كامل بسر برد و از سال 72 و 73 بطور جدي در اين عرصه وارد شده ايم.

وي تاكيد كرد: ما بايد در حد و اندازه هاي خود كه نسبت به كشورهاي منطقه كاملا برجسته و برتر است، بحث كرده و كيفيت توليدات خود را با امكانات و ظرفيت هاي خود بسنجيم.

دكتر اميني با بيان اينك خواست مردم در خصوص ضرورت كاهش قيمت خودرو ساخت داخل، يك خواست طبيعي است افزود: قيمت در بازار رقابتي حتما بايد كاهش يابد اما اين كاهش قيمت بستگي به عوامل ديگر از جمله تيراژ، بهره وري منابع انساني، نرخ بهره بانكي، نرخ تورم و خيلي از عوامل خارجي ديگر هم دارد.

وي اضافه كرد: نرخ بهره وام بانكي 20تا 30 درصد، تورم بالا و يا سطح تكنولوژي، برقيمت تمام شده خودرو تاثير دارد و از همين رو براي تحقق اقتصادي شدن خودرو، ابتدا بايد خيلي از مشكلات را حل كرد.

استاد دانشگاه علامه طباطبايي، نقش اشتغالزايي صنعت خودرو را يك نقش غير قابل انكا خواند و گفت: صنعت خودرو يك صنعت كارآفرين است كه همين حالا هم خيلي از فارغ التحصيلان دانشگاههاي كشور را جذب خود كرده و بسيار نيز در آينده جذب اين بازار كار خواهند شد.

وي تصريح كرد: توليد و عرصه يك خودرو به بازار، زنجيره اي از صنايع موجود در كشور، را به توليد وامي دارد كه هر گونه آسيب به اين جريان توليد، لطمات جبران ناپذيري بر سياست هاي اشتغالزايي كشور وارد خواهد كرد.

 

کد خبر 118028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha